RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Johansen scoret, men fikk refs av Deila


SCORET: Stefan Johansen jubler for sitt mål mot Stjarnan.
SCORET: Stefan Johansen jubler for sitt mål mot Stjarnan. Foto: Jeff Holmes (PA / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Det er siste gang det skjer, sier en småirritert Celtic-sjef.

CELTIC - STJARNAN 2-0:

Sist sesong klarte ikke Ronny Deila å lede Celtic til Champions League, selv om skottene fikk en gylden sjanse da Legia Warszawa ble kastet ut av kvalifiseringen for å ha brukt en spiller ulovlig mot nettopp Celtic.

Nordmannen fullførte likevel en sterk sesong med Glasgow-klubben og vant både ligacupen og den skotske toppdivisjonen i sitt første år.

Onsdag startet igjen veien mot gruppespillet i den gjeveste europacupen og på motsatt banehalvdel sto Stjarnan fra sagaøya Island.

Johansen-mål
Islandsk fotball er som kjent i medvind om dagen og det ble ingen lett oppgave for Deila og hans menn på Celtic Park onsdag kveld.

De grønne og hvite måtte ventet nesten én hel omgang før det ble nettsus. Nykommer Dedryck Boyata, som ble signert fra Manchester City i sommer, fikk hode på et innlegg og headet inn ledermålet i sin debut.

Et lite stykke ut i andre omgang doblet Stefan Johansen ledelsen for skottene. Nordmannen gikk på løp, fikk ballen og satte den i mål.

I det 77. minutt var Johansen sentral igjen. Den norske midtbanespilleren ble lagt ned i boksen og dommeren pekte på straffemerket.

Johansen ga tegn til at han ville ta straffen selv, men trener Ronny Deila ga i stedet oppgaven til innbytter Leigh Griffiths.

Fikk Deila-refs
Griffiths tok straffen, men Gunnar Nielsen reddet flott. Nielsen spilte for øvrig en god kamp i mål og hadde mye å henge fingrene i.

Etter kampen sa Deila at det var bestemt på forhånd at Griffiths skulle ta straffen og omtalte oppførselen til Johansen som «uprofesjonell».

- Noe slikt kommer ikke til å skje igjen, sier Deila etter kampen.

Journalist Derek Rae hos BT Sport forteller at Deila ikke har snakket med Johansen om episoden, men at han vil gjøre det senere.

Blant annet vartet han opp med en mesterlig redning da Johansen var nær ved å knalle inn sitt andre mål for kvelden i sluttminuttene. Den tidligere Manchester City-keeperen nøyde seg med å slippe inn to.

Dette betyr at Celtic har et greit utgangspunkt før returkampen på Island om en uke, men kan likevel ikke føle seg helt trygg på avansement.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere