*Nettavisen* Sport.

Johansen vil ha revansje

SERIEMETER SØNDAG? Stefan Johansen. Foto: Graham Stuart (Reuters)

Kan sikre seriegull og samtidig revansjere cuptap.

Stefan Johansen irriterer seg fortsatt over at Inverness snøt Celtic for spill i årets skotske FA-cupfinale. Søndag kan det være duket for revansje.

Inverness er nemlig motstander når Celtic avslutter årets ligasesong på eget gress søndag. Oppgjøret på Celtic Park ligger an til å bli en eneste stor gullfest, og Stefan Johansen ville gjerne avslutte med et smell på banen også.

- Det kommer til å bli en kjempedag. Inverness slo oss ut av cupen, og nå har vi sjansen til å ta revansje og samtidig løfte ligatrofeet, sier han.

FA-cupsemifinalen mot Inverness i april endte på forsmedelig vis for et favoritt-tippet Celtic-mannskap. Vel tre minutter før slutt i andre ekstraomgang falt avgjørelsen i oppgjøret som for Deilas menn endte med 2-3-tap.

Etter kampen var Celtic-sjefen irritert over at laget hans ble snytt for det som lignet en klar straffe.

Tapet torpederte også Celtic-fansens drøm om tre titler denne sesongen. Den skotske storklubben måtte nøye seg med seier i ligacupen samt seriegull.

Stefan Johansen var også med å vinne ligagull forrige sesong. Landslagsstrategen mener imidlertid årets triumf rager hakket høyere.

- I fjor ledet vi med mange poeng allerede da jeg kom til klubben, mens denne sesongen fikk vi en vanskelig start. Derfor føles det litt mer spesielt denne gangen, sier han.

Johansen er tilbake i Celtics startoppstilling søndag etter å ha fått en etterlengtet pause i forrige uke.

- Det var godt å få en pause. Jeg håper å gjøre en jobb for landslaget i juni, så det er viktig å ha nok energi, sier han.

Etter søndagens gullfest på Celtic Park tar Johansen og lagkameratene en fortjent ferie fra livet i Glasgow. For manager Ronny Deila gjelder det imidlertid å fortsette jobben med å planlegge neste sesong.

Et av spenningsmomentene er hvilke spillere som forlater Celtic i sommer. Unggutten Jason Denayer vender etter alt å dømme tilbake til Manchester City etter å ha avsluttet sitt låneopphold, og midtstopper Virgil van Dijk kan være på vei bort.

Samtidig har manager Deila bekreftet at det jobbes med å hente forsvarsspilleren Dedryck Boyata fra Manchester City.

- Hvis noen av våre spillere forsvinner, er jeg sikker på at manageren klarer å hente andre inn, sier Stefan Johansen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag