RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Johansson slår tilbake

Foto: CHRISTOPHE ENA/SCANPIX
Sist oppdatert:
UEFA-sjef Lennart Johansson har sett seg lei på skitkastingen fra fotballegenden Michel Platini.

De to stiller begge som kandidater til toppjobben i det europeiske fotballforbundet (UEFA). Platini har den siste tid kommet med flere krasse angrep mot 77-åringen, uten at den aldrene svensken har svart med samme mynt.

For gammel
Platini har blant annet hevdet at svenskens bosted gjør ham uegnet som sjef for UEFA. Johansson bor i Sverige, mens UEFAs hovedkvarter er i sveitsiske Nyon. I tillegg har den tidligere fotballstjernen gått hardt ut mot svenskens høye alder.

- Det har vært flere former for bakholdsangrep, og jeg har passet på å ikke ta igjen. Jeg har aldri gått til personangrep, og den siste tiden har jeg måttet bite i meg mye når jeg har lest ting som har blitt sagt om meg, sier Johansson i en pressemelding mandag.

Skiftet side
Det var president i det internasjonale fotballforbundet (FIFA), Sepp Blatter, som ba Johansson gå for gjenvalg, til sin 4. periode som UEFA-sjef. Nå ser det imidlertid ut til at Blatter har skiftet side. Mandag sa den mektige sveitseren at han føler mer for å få en tidligere fotballspiller på plass enn å beholde en gammel leder.

– Jeg er overrasket over uttalelsene fra Blatter. FIFA-presidenten ba meg om å gå for nok en periode som leder av UEFA og har tilbudt sin støtte. Jeg respekterer FIFA-presidenten og er sikker på at hans ord fortsatt står ved lag, sier den svenske fotballederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere