*Nettavisen* Sport.

Johaug og Northug knuste Tippeligaen

Foto: Scanpix (NTB scanpix scanpix)

Dobbelt så mange dro på skirenn fremfor fotballkamper.

Holmenkollen trakk rundt 96.000 tilskuere i helgen. Fotballfolket samlet kun 50.000 i sesongåpningen.

- Dette er ikke noe annet enn kjempebra, og en bekreftelse på at skiidretten står utrolig sterkt, sier styreleder for verdenscuprennene i Holmenkollen, Sverre K. Seeberg.

- Vi er glad for at folk ser norsk idrett, men det var ikke noe varmere i Kollen enn på fotballkampene. Samtidig er det vanskelig å analysere tallene etter én runde, sier fotballpresident Yngve Hallén til NTB.

Forrige vinter var det labert oppmøte i Holmenkollen. Stive priser fikk skylden. I helgen var nesten 100.000 tilskuere på plass for å følge langrenn, hopp og kombinert.

- Dette ble det vi hadde drømt om, store idrettsprestasjoner og mye publikum som bidro til å sette en topp stemning. Oppslutningen fra publikum bekrefter at Holmenkollsøndagen fortsatt er en del av den norske folkesjela, sier generalsekretær Bente Lier i Skiforeningen.

Fotballrunden samlet 50.098 tilskuere. Flest hadde møtt opp i Bergen hvor 12.102 tilskuere fulgte Branns 3-1-seier mot Vålerenga. Færreste tilskuere var det i Sogndal hvor 2718 tilskuere så 2-2-kampen mot Tromsø.

- Vi har hatt en nedadgående trend siden 2007, medgir fotballpresident Hallén.

Publikumslag som Rosenborg og Vålerenga spilte borte i helgens åpningsrunde. Samtidig hadde Brann, Aalesund og Viking alle hjemmekamp.

- Kampene har ikke gått på feil sted, men det er utopi at det skal samles like mange i Sogndal som i Bergen, eller i Skien som på Lerkendal. Vi må se dette over lengre tid. Det var også ti grader kaldere i år enn på samme dag i fjor. Det har litt å si, mener Hallén. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag