RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Pa Photos

John Terry frikjent i retten

Sist oppdatert:
Chelsea-kapteinen slipper straff etter rasismeanklagene.

John Terry ble frikjent i retten fredag ettermiddag.

Chelsea-kapteinen har vært anklaget for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot Queens Park Rangers' Anton Ferdinand på Loftus Road 23. oktober i fjor.

Det ble tydelig at retten ikke kom til å dømme John Terry for rasisme da dommen ble lest opp av dommer Howard Riddle.

Riddle sa at saken ikke handler om rasisme i bredest forstand, men heller om at Terry hadde kommet med et utsagn med rasistisk innhold som var ment som sjikane.

Dommeren kaller likevel Anton Ferdinand et troverdig vitne, til tross for at Terrys forsvarer forsøkte å fremstille ham som alt annet enn det torsdag.

Fordi det var umulig å bevise nøyaktig hva Terry sa til Ferdinand, mente dommerne, altså, at Chelsea-kapteinen ikke kunne dømmes.

Kjennelsen ble mottatt med høy jubel fra galleriet i rettssalen.

Terry har hevdet at han på sarkastisk vis gjentok et uttrykk som Ferdinand trodde at han brukte. Uttrykket gikk på QPR-stopperens hudfarge.

Ashley Cole og tidligere Chelsea-manager José Mourinho har vitnet i rettssaken mot den tidligere engelske landslagskapteinen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere