Johnsen scoret i toppkamp i Japan

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Frode Johnsens Shimizu S-Pulse lå under tre ganger - men klarte uavgjort.

24.07.10 15:41

NAGOYA GRAMPUS EIGHT - SHIMIZU S-PULSE 3-3:

Frode Johnsen har gjort det godt i sine år i japansk fotball. I år har han muligheten til å bli seriemester for første gang, med klubben Shimizu S-Pulse.

Lørdag var det toppoppgjør mot gamleklubben, Nagoya Grampus Eight, og det skulle bli en målrik kamp.

Nagoya tok ledelsen på hjemmebane etter bare åtte minutter. Etter tjue minutter var imidlertid Johnsen på pletten og satte inn 1-1, hans fjerde seriemål for året. Nagoya skulle likevel gå til pause med ledelse, da Keiji Tamada satte inn 2-1 rett før hvilen.

I andreomgangen svarte Shimizu ved Shinji Okazaki. Nagoya satte inn 3-2 like etter, men Eddy Bosnar sørget for poengdeling da han satte 3-3 drøye ti minutter før slutt.

Dermed tok Shimizu et viktig poeng mot en av tittelrivalene, men samtidig gjorde uavgjort-resultatet det mulig for serieleder Kashima Antlers å øke forspranget til Shimizu. Før den 14. serierunden var luken på bare ett poeng, nå skiller det tre.

Shimizu står med 27 poeng, Nagoya med 26, mens serieleder Kashima Antlers altså har 30 poeng etter at de slo Jubilo Iwata på lørdag. Det så lenge ut til å bli uavgjort også for Kashima, men Marcos Gomes fire minutter før full tid sikret en 3-2 seier for Kashima og tre viktige poeng.

Det er likevel lenge igjen for Johnsen og hans lag; det spilles 34 runder i den japanske J-ligaen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag