RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Johnsens drøm i oppfyllelse

I Køln har Marius Johnsen det som plommen i egget.

RIJEKA (Nettavisen): For en måned siden fikk Marius Johnsen oppfylt sin drøm da han skrev under for Køln. Han har ikke angret et sekund.

- Jeg visste det var interesse fra mange tyske klubber, og jeg har alltid drømt om å spille i tysk fotball.

- Når så Køln kom på banen, så var valget enkelt, hevder venstrebacken.

Køln er Tysklands fjerde største by med nærmere to millioner innbyggere, og har en meget stolt fortballhistorie med flere serie- og cupmesterskap. Akkurat nå befinner imidlertid den gamle fotballgiganten seg et godt stykke bak de aller beste lagene, 12 poeng bak direkte opprykk til Bundesligaen.

To kamper, to seirer
Johnsen har imidlertid ikke gitt opp håpet av den grunn, og etter at sørlendingen måtte stå over den første kampen etter vinterhvilen med en liten skade, har laget vunnet begge sine kamper med Johnsen på plass. Så viktig er han blitt for laget i løpet av sin korte tid i den tyske millionbyen, at han i beste John Carew-stil vil bli hentet med privatjet rett etter Kroatia-kampen for å være klar til fredagens seriekamp mot bunnlaget Eintracht Braunschweig.

- Det har gått bra i begynnelsen, og det virker som jeg har fått en fast plass på laget, sier Johnsen beskjedent.

Hyller Daum
Spesielt skryter han av sin trener, kontroversielle Christoph Daum, som var sterkt medvirkende til at Johnsen til slutt valgte Køln fremfor tilbud fra Bundesliga. Daum skulle i 2000 ta over det tyske landslaget etter å ha vist frem en imponerende trener-CV, men måtte i stedet flykte landet etter å ha blitt tatt for kokainbruk. Etter drøyt fire sesonger i Tyrkia og en i Østerrike var det i fjor igjen plass til Daum i Tyskland, hvor han returnerte til Køln hvor han startet sin trenerkarriere på 80-tallet.

- En meget dyktig trener, smiler Johnsen.

- Intensiteten er helt ekstrem på treningene, jeg har aldri opplevd noe lignende tidligere.

- Nivået i 2. Bundersliga, hvordan er det i forhold til Tippeligaen?

- Vanskelig å si, men nivået på treningene er i alle fall noe helt annet enn det jeg er vant med fra Norge, og det er også svært mange utrolig gode spillere.

- Voldsomt trykk
Rammen rundt kampene er også noe ganske annerledes enn det sørlendingen er vant med fra Norge. Den sportslige motgangen til tross, Køln er en av de aller mest populære klubbene i Tyskland, uansett divisjon.

- Det er mellom 40.000 og 50.000 tilskuere på hjemmekampene våre, og trykket er bare helt sinnssvakt.

- Det er vel bare en fire-fem andre klubber i Tyskland som kan måle seg med dette, mener Johnsen.

Oppfrisker skoletysken
Utenfor banen er det også blitt endringer for Johnsen. Mens han tidligere har vært ivrig på å studere ved siden av fot ballen, og har vært innom både forberedende, religion og historie i sin tid som fotballspiller i norsk toppsjikt, er bøkene nå blitt lagt til side.

- Det er en stor utfordring å kombinere toppfotball og studier. Den erfaringen jeg gjør meg nå er en god skole i seg selv, humrer Køln-spilleren, som bruker det meste av sin tid utenfor banen på å oppfriske skoletysken.

- Det er åtte år siden jeg hadde tysk. Det går sånn noenlunde greit, men jeg ser mye på TV og leser aviser for å bli bedre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere