*Nettavisen* Sport.

Joikakakeligaen

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

11.09.08 11:10

Divisjonsforeningen ønsker å la Tippeliga-lagenes rekruttlag spille i 3. divisjon i motsetning til dagens ordning på nivået over. Foreningen vil ha tre avdelinger i 2. divisjon istedenfor fire, slik som i dag, samtidig som de også ønsker å halvere 3. divisjon fra 24 til 12 avdelinger. Får foreningen det som de vil, blir dette en realitet etter 2010.

Dette forslaget må NFF stanse. Tilbudet til de som banker på døra til førstelaget på det øverste nivået i norsk fotball, blir vesentlig svekket. Det er enorm forskjell på 3. og 2. divisjon. Matching på et høyt nivå er alfa og omega for at spillere skal komme seg i god form igjen, eller for at de skal få vist at de duger mot god motstand.

Det er isteden på høy tid at de beste rekruttlagene får sin egen liga, sidesatt det vanlige seriesystemet i Norge, og ikke ulikt det de opererer med i England. Der spiller de nest beste i Liverpool mot de nest beste i Manchester United. Knallhard matching i serierunde etter serierunde, og et fabelaktig utstillingsvindu for spillere som er på vei opp og fram, eller som er på vei tilbake etter skade og trenger matching.

Samtidig slipper vi dagens ordning, der motstanderne i 2. divisjon ikke har den fjerneste anelse om hvilke spillere som til enhver tid blir benyttet på tippeligalagenes reservelag. Har du riktig uflaks, kan du risikere å møte Tromsø 2 eller RBK 2 i en utgave der en rekke av spillerne har erfaring fra førstelaget. I motsatt ende av skalaen kan du også møte lag utelukkende bestående av juniorspillere. Det skaper ubalanse. Det skaper urettferdighet. Og det blir ikke noe bedre ved å sende rekruttlagene et hakk ned i seriesystemet. Problemet blir akkurat det samme der.

Jeg håper NFF og Toppfotballen bruker fornuften og blokkerer dette tøvete forslaget fra Divisjonsforeningen. Skaff isteden en sponsor som kan gjøre en reserveliga attraktiv. Få for eksempel produsenten av joikakaker til å sørge for en skikkelig pott til laget som vinner rekruttligaen, som virkelig monner, slik at det er noe å strekke seg etter. Det eneste rekruttlagene spiller for i dag, er å unngå nedrykk. Det er en gulrot som i beste fall er falmet i fargen.

Og slikt blir det ikke bedre fotballspillere av.

THOMAS ENGER

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag