RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PA Photos/Scanpix

Jol pekte ut syndebukken

Sist oppdatert:
- Alle ventet at det skulle bli straffe, sier han.

MAN UNITED - FULHAM 1-0:

Det var spilt 91 minutter av oppgjøret mellom Manchester United og Fulham på Old Trafford da hjemmefansen et kort øyeblikk satte forfriskningene i vrangstrupen.

Danny Murphy gikk over ende inne i 16-meteren og Fulham mente selvsagt det var straffespark. Michael Carrick kunne fort blitt syndebukk.

Kontakten mellom de to spillerne var nemlig klar, men den tidligere Liverpool-spilleren gikk kanskje en smule lett i bakken. Dommer Michael Oliver blåste i hvert fall ikke.

- Alle ventet straffe
Det mener Fulham-manager Martin Jol han burde gjort.

- Om han hadde blåst straffe, måtte han også ha sendt Carrick i dusjen. Men for å være ærlig tror jeg alle på stadion ventet at han skulle blåse straffe, sier Jol til Sky Sports.

- Men du skal være modig for å gi straffe mot United på Old Trafford. Det var en vanskelig avgjørelse, sier nederlenderen med den dype stemmen.

Også United-stopper Jonny Evans innrømmer at han et lite øyeblikk lurte på om det skulle bli straffe.

- Du kikker selvfølgelig fort opp mot dommeren, men heldigvis så vinket han det bort. Etter å ha sett situasjonen igjen, så hadde det nok vært lett å blåse straffe der, ja, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Norsk rusk i forsvar
Det var ingen stor første omgang som ble servert av Manchester United og Fulham, men på denne tiden av sesongen er nerven alltid til stede i Premier League.

Fulham gikk ut i en 4-5-1-formasjon og gjorde det vanskelig for vertene å spille seg gjennom. I innledningen var det faktisk Fulham som styrte spillet en periode.

Etter hvert startet imidlertid United-maskineriet på male og de røde skapte etter hvert mer framover. Det skulle likevel drøye før fansen fikk noe å juble for på Old Trafford.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Nærmere bestemt skulle det drøye 42 minutter. Et øyeblikks mangel på konsentrasjon fra Fulham var nemlig nok til at Wayne Rooney tok vare på sjansen og satte inn 1-0.

Verken Brede Hangeland eller John Arne Riise imponerte ved målet. Hangeland feilberegnet totalt, mens Riise på uheldig vis dempet ballen for Jonny Evans, som igjen fant Rooney.

Dette var for øvrig Rooneys 17. mål på de siste 17 kampene i alle turneringer. Han scoret også sitt åttende ligamål mot nettopp Fulham i karrieren, ifølge Infostrada.

Med 1-0-scoringen mandag tangerte United-spissen Ruud van Nistelrooy, Mark Viduka, Yakubu Aiyegbeni og Thierry Henry, som alle også har nettet åtte ganger mot londonklubben.

Hadde god kontroll
Etter pause var hjemmelaget langt mer dominerende enn før pause og spesielt en rask og våken Antonio Valencia skapte problemer for Fulham-forsvaret.

Gjestene fra London var også nødt til å satse mer offensivt etter hvilen noe som i bunn og grunn gjorde at United lettere kunne kontrollere begivenhetene på Old Trafford.

Etter 17 minutters spill i andre omgang hadde Sir Alex Fergusons menn hatt ballen i hele 73 prosent av tiden. I løpet av samme periode i første omgang hadde de bare hatt den 51 prosent.

Manchester United hadde også flere gode sjanser til å punktere kampen, men en god Mark Schwarzer og litt manglende presisjon forhindret at det ble flere fulltreffere i industribyen.

Til tross for mandagens tap ligger Fulham ganske greit plassert på tabellen. laget står med 36 poeng etter 30 kamper og ligger med det som nummer 13 med åtte kamper igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere