*Nettavisen* Sport.

Jonevret avviser krisestemning

Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix

- Vi har ikke panikk i Molde, sier svensken etter årets første poeng.

27.03.10 21:30

KRISTIANSAND (Nettavisen): Etter tre mål på Lerkendal var det et forventningsfullt Kristiansand-publikum som fikk se Start gå opp i ledelsen allerede etter syv minutter i lørdagens kamp på Sør Arena. Espen Børufsen ble spilt gjennom på venstrekanten, og slo et glimrende innlegg inn i boksen. Vegard Forren kastet seg fram, men fikk ikke klarert ballen og Christian Bolaños fikk en enkel jobb med å sette inn 1-0. Det var en jevnspilt 1. omgang, og Molde kunne fort ha scoret ett eller to mål om de hadde vært kliniske nok, men lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

Da klokka viste 60 minutter kom Molde rundt på kanten med Magne Simonsen, og fikk slått et innlegg inn i feltet. Bård Borgersens klarering gikk rett i beina på Thomas Holm, og midtbanespilleren var nådeløs da han satte ballen i mål på hel volley. Noe stort mer skjedde ikke i en kjedelig 2. omgang, og kampen ebbet ut i poengdeling.

- Skritt i riktig retning
Molde-trener Kjell Jonevret var fornøyd med endelig å ha tatt poeng i årets eliteserie.

- Jeg synes vi gjør en bra kamp. Vi kommer ned hit med null poeng, og vi var kanskje litt nervøse på forhånd, selv om vi har spilt bedre enn tabellen tilsier i de to første kampene. Så får vi 1-0 i fleisen etter fem minutter, og med det i tankene er jeg veldig fornøyd med måten vi løfter oss og tar poeng. I mine øyne kunne vi også fått med oss alle tre poengene om vi hadde vært heldigere, sier Jonevret.

- Var dette et skritt i riktig retning?

- Det her var absolutt et skritt i riktig retning. Det er deilig å få en bekreftelse på at vi kan spille god fotball, og det synes jeg vi gjør her i dag, sier Jonevret.

- Har ikke panikk
Molde-sjefen bedyrer at de ikke blir stresset selv om gullkandidat Molde kun står med ett poeng etter tre kamper.

- Vi har ikke panikk i Molde. Poengmessig er jeg ikke fornøyd, og jeg synes vi har fått for dårlig betalt i de to første kampene. Om man titter bak resultatene synes jeg vi spiller bra fotballmessig, så jeg er ikke urolig. Vi visste at det kom til å bli en tøff start. Rosenborg borte er vanskelig for alle lag, og vi har ofte slitt borte mot Sandefjord. Start borte er også en vanskelig kamp, men vi skulle selvsagt ønske vi hadde hatt flere poeng etter disse kampene, sier Jonevret.

- Føler du at dere må slå Brann i neste kamp?

- Vi skal vinne hver kamp på hjemmebane uansett, og vi skal gjøre alt for å ta vår første trepoenger mot Brann.

- Deilig å endelig score
Målscorer for Molde, Thomas Holm, var fornøyd med at hans første mål på seks år sikret ett poeng for bortelaget.

- Jeg er glad for ett poeng, og det var deilig å endelig score igjen. Vi viser mental styrke, og dette var et skritt i riktig retning, selv om vi har hatt mange marginer mot oss de to første kampene.

- Hva synes du om at dere har ett poeng på de tre første kampene?

- Det er ikke de ambisjonene vi har.

Start-trener Knut Tørum var skuffet over eget lag etter lørdagens uavgjortkamp på Sør Arena.

- Vi må bli flinkere til å bikke disse uavgjortkampene vår vei. Det hadde nesten vært bedre å tapt en og vunnet to av de tre første kampene. Vi har en del å gå på der, og spilte mye uavgjort i fjor også. Det er små marginer, og jeg er litt skuffet over at vi ikke avgjør kampen. Men vi må gi litt honnør til Molde, så får vi stramme oss opp til neste kamp, konkluderer Tørum.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.