RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jonevret innrømmer blindskudd: - De ble nok overrasket

BRUKTE VINGEN SOM SPISS: Kjell Jonevret innrømmet at det å bruke vingen Jon Dadi Bödivarsson som spiss var et skudd i blinde. Det betalte seg med to scoringer og poeng på Lerkendal.
BRUKTE VINGEN SOM SPISS: Kjell Jonevret innrømmet at det å bruke vingen Jon Dadi Bödivarsson som spiss var et skudd i blinde. Det betalte seg med to scoringer og poeng på Lerkendal. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kantspiller Jon Dadi Bödivarsson fikk sjansen som spiss - og scoret to ganger.

Rosenborg-Viking 2-2:

LERKENDAL (Nettavisen): Viking så ut til å tape 0-2 mot seriefavorittene fra Lerkendal. Men så dukket innbytter Jon Dadi Bödvarsson opp og sikret ett på det tidspunktet uventet, men fortjent i Trondheim.

- Det var veldig fortjent. Hadde vi dratt herfra uten poeng, hadde det vært kjempetungt. Jeg synes vi gjør en superbra bortekamp mot en av de to store favorittene i ligaen. Det var en helt jevn kamp, der kanskje vi til og med var litt hvassere i perioder, sier Kjell Jonevret til Nettavisen.

- Farlige på dødball
For Viking hadde god kontroll på hjemmelaget i store deler av kampen. Rosenborg skapte knapt en målsjanse før pause og det var Viking som var nærmest etter to forsøk fra Veton Berisha, hvor han i det første ble stoppet i siste liten alene med RBK-keeper Alexander Lund Hansen.

- Rosenborg skapte vel to farligheter på dødball i den første omgangen. Rosenborg hadde vel stort sett bare dødballer og i spillet hadde vi full kontroll. Det hadde vært for jævlig å dratt herfra med 0-2, men rettferdigheten seiret kanskje til slutt, sier Jonevret.

Lykketreff
Men selv om Viking var fullt på høyde i banespillet, så det mørkt ut da Micke Dorsin satte inn 2-0 for hjemmelaget etter 68 minutter. Siddisene så på mange måter resignerte ut og da valgte trenerteamet Kjell Jonevret og Kåre Ingebrigtsen å gjøre et dobbelbytte kvarteret før slutt. Mahtar Thione kom inn for Vidar Nisja og den egentlige vingspilleren Jon Dadi Bödvarsson ble kastet inn på topp. Viking-treneren innrømmer at det å sette inn islendingen på topp, langt på vei var det skudd i blinde.

- Mine kollegaer var kanskje også litt overrasket på benken der. Han er ikke noen ren spiss, men vi har prøvd ham i den rollen noen ganger før og har tro på ham. Egentlig er han en typisk spiller som kommer inn når vi leder, siden han har fart og er stor og sterk. Men jeg kjente et sted at vi bare skulle ta sjansen og sette ham inn og vi ble belønnet for det i dag. Nå vet vi i alle fall at vi har flere alternativ hvis vi trenger det, smiler Viking-treneren.

Ikke overrasket
Selv om 21-åringen primært er en kantspiller og kun har figuert på flankene i oppkjøringen, var han ikke overrasket over å ta rollen som spiss det siste kvarteret.

- Jeg har spilt spiss før og trenerne vet det. Vi trengte to mål i dag og det var helt fantastisk å komme inn og gjøre jobben. Vi gleder oss over det ene poenget vi fikk i dag, sier Bödvarsson, som brukte samme metode for å sette inn begge scoringene.

Først utnyttet han Per Verner Rønnings mislykkede tilbakespill og chipet inn 1-2-reduseringen etter 87 minutter, så brukte han samme metode da han kom alene med Alexander Lund Hansen to minutter senere.

- På begge målene kom keeperen veldig kjapt mot meg. Derfor var det å lobbe de eneste alternativene. Det å se ballen i nettet ga nesten en black-out-følelse, men jeg synes laget spilte veldig bra. Vi fortjente tre poeng, men vi tar ett poeng med glede, slik kampen utviklet seg. Denne sesongen skal vi vise at vi er et Viking-lag som aldri gir opp, sier Bödvarsson, som var en av fem islendinger på banen for Viking i seriepremieren.

Halvt islandsk lag
- Det er kanskje litt for mye av det gode, men det er bra for oss islendingene å ha våre egne på laget. Viking har en god tradisjon med islendinger. Vi føler oss bra, samtidig som hele laget har et stort samhold. Vi føler oss som et mer samlet lag i år og vi kjenner hverandre mye bedre enn i fjor. Nå må vi bare nullstille og fokusere fram mot kampen mot Strømsgodset, sier Bödvarsson.

Tøff start
Viking har et tøft program i seriepremieren og før sesongen sa Kjell Jonevret at de kunne spille seks gode kamper i starten, men likevel stå med null poeng. Seriepremieren holdt på å følge den oppskriften, men nå gir den optimisme før de regjerende seriemesterne gjester Stavanger på fredag.

- I dag viste vi moral. Dette var den første dagen i vår reise mot noe riktig bra. Guttene på laget har tro på at dette kan bli en bra sesong. Vi viste en herlig moral som vi håper folk hjemme i Stavanger er stolte over. Vi håper på å fylle stadion og trenger den hjelpen vi kan få, for vi har en veldig tøff start i serien, sier Jonevret.

For ordens skyld: her er de seks første kampene Viking-treneren snakket om: Rosenborg (borte), Strømsgodset (hjemme), Lillestrøm (borte), Haugesund (hjemme), Start (borte) og Aalesund (borte).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere