*Nettavisen* Sport.

Jönsson slakter egen spiller

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Det ble dramatisk da Molde vant slaget om Møre og Romsdal.

13.09.13 21:15

AALESUND - MOLDE 1-3:

Da Aalesund jaktet utligning mot naborivalen Molde, var det siste Janne Jönsson trengte at en av hans spillere mistet hodet.

Even Hovland hadde allerede gitt Ole Gunnar Solskjærs menn ledelsen da Demar Phillips gjorde nettopp det - mistet hodet.

Forbannet Jönsson
Jamaicaneren hadde fått i oppgave å markere Tommy Høiland på dødballer og før en corner oppsto det litt knuffing mellom de to.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix

Phillips valgte da å plassere et kne i bakenden til den tidligere Sandnes-Ulf-spissen, som gikk i bakken. Dommeren fikk med seg det hele og delte ut rødt kort til Phillips og gult til Høiland, som 20 minutter før slutt selv skulle få marsjordre etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort.

Jan Jönson raste mot sin egen spiller etter kampen.

- Helt forferdig! Han blir vel provosert der, men snille, snille ... Du skyter deg selv i foten og ikke nok med det. Du sier til dine egne lagkamerater; «skal vi se, fortsett nå og kjempe med ti mann». Jeg begriper ikke hva han holder på med. Det er så dumt at det ikke ligner noenting. «Jeg bare gjorde det litt, kommer han vel til å si i morgen.» Ja, ok. Du mener det skulle bare være gult eller? raste Jönsson.

Ettersom ballen ikke var i spill, ble det heldigvis for Aalesund, ikke dømt straffespark. Doblingen av ledelsen skulle imidlertid komme kort tid etter, da Magne Hoseth banket ballen i nettet via Sten Grytebust.

Enkle baklengsmål
Janne Jönsson er neppe fornøyd med verken Demar Phillips eller opptredenen til sine spillere på de to baklengsmålene i førsteomgang.

Even Hovland fikk nemlig stige til værs, fullstendig umarkert da han ga Molde ledelsen etter 26 minutter.

Verken Akeem Latifu eller Grytebust var spesielt heldige da Molde doblet ledelsen heller. Høyrebacken spilte ballen rett til Hoseth, som tok med seg ballen framover og dunket til. Skuddet var av sorten Grytebust helt klart burde ta, men ballen snek seg i nettet via hanskene til AaFK-keeperen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix

Med ti mann i en hel omgang var utgangspunktet vanskelig for AaFK i andre omgang, men Janne Jönsson gjorde i alle fall et forsøk. Svensken tok ut Lars Fuhre og Fredrik Carlsen til fordel for Michael Barrantes og Daniel Arnefjord ved pause.

Redusering før punktering
Et drøyt kvarter ut i omgangen fikk Jönsson svar fra sin målmaskin Hamed-Allah. Tippeligaens toppscorer satte inn sitt ellevte mål for sesongen etter å ha lurt vekk Molde-forsvaret og sendt av gårde et skudd som Ørjan Nyland nok burde stoppet.

Ole Gunnar Solskjær tok selv grep og sendte Zlatko Tripic på banen. Den tidligere Egersund-spilleren brukte ikke lang tid på banen før han skaffet Molde straffespark.

Fra elleve meter gjorde Magne Hoseth ingen feil og banket ballen i nettet til 3-1.

Da så det hele ut til å være avgjort, men da Tommy Høiland, noe unødvendig, løp ned Sten Grytebust etter at knepperen hadde klarert ballen, fikk Molde-spissen sitt andre gule kort og en tidlig dusj.

Flere mål ble det imidlertid ikke og dermed ebbet kampen ut med 1-3 og tre viktige poeng for Molde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag