Jönssons hodepine

Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Å tippe Stabæks forsvarsfirer er verre enn å spå Lotto-rekka, men en nykommer gir Stabæk håp.

30.08.10 13:17

STABÆK-LILLESTRØM 2-1:

FORNEBU (Nettavisen): - Nei, det tror jeg faktisk ikke. Jeg kan ikke huske at jeg har spilt to kamper på rad med den samme backfireren i år, sier Jan Jönsson, og har få problemer med å se hva Stabæks største akilleshæl har vært i fotballåret 2010.

Bæringene har fram til i år vært et utrolig gjerrig lag. Etter opprykket i 2005 slapp de inn 36 mål, deretter har rekka vært 35-24-30.

50 prosent flere baklengs
Og nå, åtte runder før slutt, står bæringene med 32 baklengsmål, det vil si at de omtrent slipper inn et halvt mål mer enn i de foregående sesongene. At Pontus Segerström fikk forlate klubben etter fjorårssesongen, uten at adekvat erstatter var funnet, er noe av grunnen til Stabæk-problemene, men en skadeliste i forsvarsrekka har ikke gjort saken enklere for bæringene.

Mot Lillestrøm holdt Stabæk-forsvaret i en omgang, men da en småsjuk Vegar Hedenstad misset en enkel klarering i begynnelsen av andreomgangen var det duket for et nytt baklengs - i Stabæks 18. kamp for sesongen.

En mann ga likevel Stabæk-supporterne en viss grunn til optimisme:

Debutant Jørgen Hammer.

- Håp for framtiden
Fredag underskrev 19-åringen a-lagskontrakt med Stabæk, to dager etterpå fikk han sin debut – uten så mye som et minutt på verken bane eller benk tidligere i sesongen. Unggutten kom godt ut av det.

- Jeg synes Jørgen gir oss et håp for framtiden, og kommer bra ut av det i dag, sier Stabæk-treneren.

Selv bedyrer debutanten at han ikke var nervøs, men at han skvatt litt over tempoet.

- Jeg forsøkte ikke å tenke noe på kampen før i dag (søndag), men skvatt litt da jeg så hvor fort det gikk.

- Det er noe helt annet enn det jeg er vant med fra junior- og annendivisjonsfotballen.

Kontraktsdrøm
Mens mange spillere er opptatt av trofeer og landslagsspill når de sier hva målet for framtiden er, er Jørgen Hammer langt mer nøktern.

- Jeg har bare fått kontrakt fram til jul, så det store målet mitt nå er å få vist meg fram slik at jeg får forlenget kontrakten!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag