RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I HARDT VÆR: Beskyldningene hagler mot agent Jim Solbakken.
I HARDT VÆR: Beskyldningene hagler mot agent Jim Solbakken. Foto: Chris Fairweather/huw Evans Agency (NTB scanpix)

Josimar med nye Solbakken-avsløringer

Hevder Jim Solbakken bekreftet at han var Mame Biram Dioufs agent i dagene før han ble solgt.

Det var i slutten av oktober at fotballbladet Josimar publiserte en 20 sider lang artikkel om agent Jim Solbakken, der de avslørte den profilerte fotballmannen som en såkalt dobbeltagent, med urent mel i posen.

Nå publiserer Josimar ifølge TV 2 en oppfølger til denne saken, der det kommer fram nye avsløringer rundt Solbakkens bedrifter som fotballagent.

Det er den mye omtalte Mame Biram Diouf-saken som igjen er tema. Solbakken har blitt beskyldt for å sitte på begge sider av forhandlingsbordet da spissen ble solgt fra Molde til Manchester United i 2009.

LES BLOGG: Fotballens uspiselige moral

Nye bevis
Solbakken skal ha vært Dioufs agent, men under forhandlingene representerte han Molde. Han har senere nektet for at han var både Dioufs agent og Moldes representant på dette tidspunktet, selv om Josimar tidligere har publisert dokumenter som tyder på at Solbakken var nettopp det.

I det nyeste nummert kommer det ytterligere bevis på dette.

I en e-post fra 5. juli 2009, elleve dager før Diouf ble solgt, bekreftet Solbakken overfor en europeisk storklubb at han representerte Diouf.

«Mitt navn er Jim Solbakken. Jeg er agent til fotballspilleren Mame Biram Diouf», heter det i e-posten ifølge Josimar.

Tarje Nordstrand Jacobsen, administrerende direktør i Molde, skal også ha bekreftet overfor samme klubb at Solbakken faktisk var Dioufs agent.

Solbakken har tidligere benektet dette overfor Nettavisen.

- Jeg kan bevise at jeg har rett. Det skal bli artig å se om Josimar kan bevise det motsatte. Jeg har alltid fulgt regelverket til punkt og prikke og har ingen anmerkninger noe sted på over 15 år, så det er interessant at Josimar skal vite bedre, sa han om Diouf-påstandene etter den første Josimar-artikkelen.

Parr-rot
Fredag kom det også fram ifølge VG at Solbakken skal ha vært involvert på begge sider da Jonathan Parr gikk til Crystal Palace i 2011.

Parr trodde Solbakken var hans agent, men rett før forhandlingene med Crystal Palace fikk Parr og hans far beskjed om at Jim Solbakken ikke hadde sendt inn den signerte representasjonskontrakten til Norges Fotballforbund, og at avtalen deres var ugyldig. Solbakken representerte i stedet Palace.

Solbakken hevder at det var pappa Roger Parr som ønsket å representere sønnen i denne avtalen, men det avviser Parr-familien at er tilfellet.

De trodde de hadde en skriftlig avtale med Solbakken.

Tidligere fotballspeider Jon Thorsteinsen snakket også ut om Solbakken hos både TV 2 og VG nylig og retter mistanker mot den profilerte agenten.

- Jeg vet at Jim hadde en representasjonskontrakt med Mame, men den ble aldri sendt inn til forbundet. Så når Manchester United kom på banen, byttet han side. Det er sånn Jim gjør, sa han til VG.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere