Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Journalist om Solskjærs United-framtid: - Vil være en tabbe å gi ham jobben permanent

I VINDEN: Ole Gunnar Solskjær har fått en glimrende start på jobben som manager i Manchester United.
I VINDEN: Ole Gunnar Solskjær har fått en glimrende start på jobben som manager i Manchester United. Foto: Richard Sellers (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ole Gunnar Solskjær (45) har imponert siden han overtok som manager i Manchester United, men ikke alle er overbevist om at han rett mann for framtiden.

Ole Gunnar Solskjær har fått en god start på karrieren som Manchester United-manager og har så langt ledet laget til fem strake seire.

Nordmannen ble i utgangspunktet ansatt i klubben som midlertidig manager, etter at José Mourinho fikk sparken, men den gode starten har fått mange til undres om Solskjær bør få jobben på permanent basis.

The Mirror skrev blant annet tirsdag at flere av spillerne i United-troppener positive til at 45-åringen blir gitt muligheten til å lede laget utover den perioden han nå i første omgang er hentet inn til klubben for å gjøre.

- En tabbe

Selv om Solskjærs inntreden i United, en klubb han selv spilte for i perioden 1996 til 2007, enn så lenge ser ut til å ha vært et meget godt grep av klubbledelsen, er ikke alle overbevist om at han er riktig mann.

Den engelske journalisten Mark Ogden, som var først ute med nyheten om at Solskjær skulle bli hentet inn som midlertidig manager, sier til ESPN at hantror det vil være en tabbe å gjøre ansettelsen permanent.

- Oppgaven til Solskjær var å komme inn, få skuta på rett kjøl, gjøre spillerne fornøyd og lede laget ut sesongen. Det har vært planen hele veien. Jeg mener det ville være en tabbe å gi ham jobben permanent.

- Han kan selvsagt være Uniteds svar på Zinedine Zidane, en som var perfekt for jobben i Real Madrid den gang, men det er også en sjanse for at han er Uniteds svar på Roberto Di Matteo i Chelsea, som fortjente en sjanse, men ikke var det rette valget i et langsiktig perspektiv, sier han.

- For stor oppgave

I ESPNs debattpanel satt også den tidligere skotske landslagsspilleren Craig Burley, som blant annet spilte flere sesonger for Chelsea.

Skotten mener det finnes bedre alternativer der ute for United.

- Jeg er lei for å si det, men det rett og slett en for stor jobb og en for stor oppgave med å bygge opp igjen laget. Det er mange klubber som ligger langt foran dem nå, med tanke på troppen, og det er ikke rett tid for å la følelsene styre dette. Han var en trofast tjener i klubben, han har tatt tak i ting og gjort det bra, men det kreves mye mer enn det for å ta igjen klubber som Manchester City, Liverpool, Barcelona, Real Madrid, Bayern München og Juventus, og alle de lagene, mener Burley.

- Oppgaven er for stor. Jeg mener det er bedre folk der ute, sier han.

- Trenger verdensklasse

Ogden støtter utspillet til skotten. Selv følger han United tett som journalist og mener United må sikte seg inn mot de aller beste.

- Jeg tror noen supportere har litt «romantiske følelser» rundt dette, men jeg er enig. De må være kyniske her og innse at om de velger feil manager nå, så går klubben inn i to-tre nye år hvor de har rotet det til.

- Han har fått en god start, han har fått skuta på rett kjøl og han har gjort folk fornøyd, men sannheten er at United trenger en verdensklassemanager. En som kan ta dem til neste nivå og hente inn forspranget som City og Liverpool har nå, sier Ogden til ESPN.

Burley mener at selv om Solskjær skulle fortsette den gode jobben i Premier League-klubben, kan det likevel rettferdiggjøres å bytte ham ut.

- United kan gjøre det bra under Solskjær, men likevel erstatte ham etter sesongen og ha sitt på det tørre for hvorfor de velger å gjøre akkurat det.

- De kan ha en fantastisk rekke nå, og kanskje komme seg inn i topp fire i Premier League. Men så lenge Ed Woodward etter sesongen ansetter riktig mann, så kan han forklare til fansen at tiden under Solskjær var fantastisk, men at det handler om et langsiktig perspektiv, sier han.

Møter Tottenham

Så langt har Solskjær ledet United til seier over Cardiff, Bournemouth, Huddersfield, Newcastle og Reading. Alle kampene har blitt vunnet med minst tomåls margin, og flere av spillerne som så svake ut under Mourinhos ledelse, ser ut til å ha fått en opptur under nordmannen.

13. januar spiller Solskjærs menn, som for tiden lader opp på treningsleir i Dubai, borte mot Tottenham, og mange mener dette blir 45-åringens første virkelige store test, etter at han tok over i desember.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino har av mange blitt trukket fram som en perfekt kandidat til å overta United til sommeren, men argentineren uttalte nylig at han vil bli i londonklubben i 20 år.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!