RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jubel i bilbyen

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Hjemmesterke Wolfsburg skal ha en flott mulighet mot nestjumbo Freiburg. Sjekk vårt oddstips.

Fredagens langoddsprogram består av 26 spilleobjekter der tysk fotball står i fokus. To kamper er hentet fra 2. bundesliga (den tredje kampen herfra mellom Erzgebirge og 1860 München er utsatt) og i Bundesliga spilles det en kamp. For øvrig er det tre bandykamper på fredagens liste, det er nederlands toppfotball og en kamp fra tyrkisk superliga. I tillegg til kampen mellom Southend og Rotherham fra League Two.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Vi har truffet svært godt på våre langskudd de siste ukene, men på fredagens liste finner vi faktisk ikke en eneste kamp som forsvarer denne betegnelsen og må dessverre melde pass på de objektene vi vet dere lesere setter sånn pris på. Men lørdag har vi garantert flere godbiter å by på.

Dagens avslag
Olympiakos - AEK Athen
Toppkamp i gresk Superliga mellom lag nummer to og lag nummere tre på tabellen og hjemmelaget prises til grusomme 1,25 i odds. Olympiakos har riktignok meget sterke 8-2-0 på eget gress, mens AEK Athen har noe mer variable 4-2-4 på fremmed gress, men derfra til håpløse 1,25 er det langt. Fredagens sikreste avslag, selv om hjemmelaget trolig vinner kampen.

Dagens spill
Det blir tysk fotball for alle penga denne fredagen og vi velger kampen fra Bundesliga, samt en av kampene fra 2. bundesliga.

Wolfsburg - Freiburg
Laget fra bilbyen Wolfsburg vant som kanskje noen husker Bundesliga i sesongen 2008/2009 etter fantastiske 16-1-0 på eget gress. Sesongen etter ble en nedtur med åttendeplass og middelmådige 7-2-8 hjemme på Volkswagen-Arena, mens fjorårssesongen endte med en svært skuffende 15. plass. Heller ikke i fjor fant Wolfsburg tilbake til gulltaktene på eget gress (5-6-6). Etter litt mer enn halvspilt sesong ligger Wolfsburg denne sesongen på 10.plass med 24 poeng. 20 av disse poengene er tatt hjemme (6-2-2), borte har det nesten vært helt natta (1-1-8). De tre kampene som er spilt etter vinterpausen har gitt en seier, en poengdeling og ett tap (borte mot Bayern München). Sist helg holdt laget sterke Borussia Mönchengladbach til 0-0 hjemme.

Kveldens motstander Freiburg ligger nest sist med sine 17 poeng, det er tre poeng opp til sikker plass, men kun ett poeng opp til Kaiserslautern som ligger tredje sist (det gir kvalik mot lag nummer tre fra 2. bundesliga). Også Freiburg har 1-1-1 på de tre kampene som er spilt etter nyttår, tapet kom i den eneste bortekampen som er spilt siden pausen (1-3 mot Mainz). Borte står laget med meget svake 1-2-6.

Wolfsburg har gjort en god del endringer i mannskapet sitt i vinterpausen og mange nye er ankommet, mens noen har reist. Det er fortsatt noen spillere på skadelisten. Freiburg har som kjent solgt sin toppscorer Papa Cisse til Newcastle og sliter også med noen skader i mannskapet sitt, mens spissen Dembele er opptatt med Afrikamesterskapet.

Vi blir ikke veldig begeistret for 1,62 for hjemmeseieren her, men på en dag nesten kjemisk fri for spilleobjekter spiller vi Wolfsburg. Kampen kan spilles som singel, men oddsen er for lav til å forsvare et singelspill, så vi kombinerer.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

FSV Frankfurt - Ingolstadt
De som husker tilbake til sist fredag vil erindre at vi lanserte FSV Frankfurt som dagens langskudd den dagen borte mot skuffelsen MSV Duisburg og våre venner fra Frankfurt innfridde med 2-1 seier til herlige 4,85 i odds. Den nyankomne bulgarske spissen Iliyan Mitsanski (fra Kaiserslautern) markerte seg på direkten ved å score begge målene. Fra Kaiserslautern har også FSV hentet Chadi Amri som fikk sin debut sist fredag. Med denne seieren karret FSV seg over streken, men med kun 17 poeng er det bare to poeng ned til kveldens motstander Ingolstadt (som ligger tredje sist og på kvalik). Til Karlsruhe på direkte nedrykk (nest sist) er det heller ikke mer enn to poeng.

Ingolstadt berget ett poeng i sitt hjemmemøte med serieleder Fortuna Düsseldorf (som har spilt uavgjort i sju av sine elleve bortekamper) sist søndag. Ingolstadt har tatt 13 av sine 15 poeng hjemme, borte er tallene fæle 0-2-8. Fire spillere er skadet (flere av dem har spilt en god del kamper). Den amerikanske spissen Edson Buddle er forsvunnet hjem til LA Galaxy og hadde seks ligamål og var toppscorer for laget.

FSV Frankfurt har ikke vunnet en hjemmekamp denne sesongen (0-6-4), men trepoengeren sist fredag må ha vært en skikkelig boost for laget i den første seriekampen etter vinterpausen. Laget er forsterket og den nye bulgarske spissen Mitsanski fikk en pangstart med sine to scoringer. Ingolstadt er fryktelig svake borte og 2,20 på hjemmeseier må lokke her. Vi spilles således på ny seier til FSV kombinert med seier til Wolfsburg.

Totaloddsen på denne dobbelen er 3,56 og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag fredag (merk spillestopp kl 17.55)
Kamp 10 FSV Frankfurt - FC Ingolstadt 04 2,20 2,85 2,70
Kamp 21 Wolfsburg - Freiburg 1,62 3,35 4,25
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere