RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jublet igjen etter fire år

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Men gleden skulle bli kortvarig for veteranen Sol Campbell.

FC PORTO - ARSENAL 2-1:

Sist gang Sol Campbell spilte i Mesterligaen scoret han mål. Datoen var selveste 17. mai 2006, arenaen var Stade de France i Paris, og dommeren var norsk og lyder navnet Terje Hauge.

Stopperen sendte Arsenal i føringen mot Barcelona i Mesterliga-finalen dette året, en kamp londonlaget til slutt måtte se seg slått i, etter to raske mål av duoen Samuel Eto’o og Julian Belletti.

Dette så også ut til å bli Campbells siste opptreden i den gjeveste europacupen, men vinteren 2010 skulle 35-åringen få en sjanse han trolig bare hadde drømt om. Arsenal-manager Arsène Wenger hentet nemlig stopperen tilbake gratis i januar.

Og takket være en skade på William Gallas var han onsdag tilbake i Mesterligaen borte i attendedelsfinalen mot FC Porto, rundt 45 måneder etter sin forrige kamp i turneringen.

På godt og vondt
Og for et comeback det skulle bli. Både på godt og vondt.

I det 19. minutt slo Francesc Fabregas en corner som ble stusset videre av Thomas Vermaelen. Tomas Rosicky fikk ballen og headet ballen inn i feltet. Der satte Campbell pannebrasken til.

Og ballen gikk i mål.

Etter hvilen skulle imidlertid drømmecomebacket bli til et ikke fult så vellykket comeback for 35-åringen, etter en komisk situasjon.

Campbell så tilsynelatende ut til å ha full kontroll på en pasning i bakrommet, og skjermet ballen mot egen keeper, da på klønete vis kom borti ballen med foten. Fabianski plukket opp ballen og oppgjørets svenske dommer blåste indirekte firspark til vertene.

Porto tok frisparket fort, og den brennhete spissen Falcao kjente sin besøkelsestid. Porto var i ledelsen, mens Wenger fortvilet.

Keepertabbe
Før Campbell kom i fokus hadde imidlertid Arsenal-keeper Lukasz Fabianski vartet opp med klovnestreker i første omgang.

Arsène Wenger har klokkertro på sine keepere, men det spørs om ikke manageren burde se seg om etter en ny sisteskanse.

Portos kantspiller Silvestre Varela kom seg forbi Gaël Clichy på høyresiden, og sendte ballen inn i feltet. Fabianski så ut til å stå på feil bein, og fikk på et eller annet vis somlet ballen i eget mål.

Disse to scoringene var også beholdningen i en første omgang som var preget av høyt tempo, artige situasjoner og litt temperatur blant spillerne. Utover Falcaos scoring i andre omgang ble det heller ikke ytterligere nettsus der, og dermed har Porto et greit utgangspunkt før returen i London, mens Arsenal, takket være Sol Campbell, fikk med seg et viktig bortemål i bagasjen hjem til The Emirates Stadium. Returoppgjøret går av stabelen 9. mars i London.

Resultater onsdag:

FC Porto - Arsenal (2-1 SLUTT)
Estadio do Dragao
1-0: Lukasz Fabianski (selvmål, 12')
1-1: Sol Campbell (19')
2-1: Falcao (52')

Bayern München - Fiorentina (2-1 SLUTT)
Allianz Arena
1-0: Franck Ribery (str. 45+3)
1-1: Per Krøldrup (50')
2-1: Miroslav Klose (89')
Utvist: Massimo Gobbi (73')

Wigan Athletic - Bolton (0-0 SLUTT)
JJB Stadium

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere