*Nettavisen* Sport.

Juve-trener: - Jeg er sint

Juventus-trener Massimiliano Allegri er sint etter den svake sesongåpningen. Foto: Giorgio Perottino (Reuters)

Regjerende mester Juventus har åpnet årets Serie A-sesong høyst middelmådig. Nå vil trener Massimiliano Allegri ha slutt på tullet.

Torino-klubben står uten seier på hjemmebane så langt og har bare fem poeng etter like mange serieomganger. Det gir en beskjeden 13.-plass på tabellen, og enda verre: Opp til ligaleder Inter skiller det allerede ti poeng.

Onsdag så Juventus lenge ut til å ta tre kjærkomne og forventede poeng hjemme mot nyopprykkede Frosinone, men en sen scoring av gjestene sørget for at kampen endte 1-1. Det fikk trener Allegri til å rette tungt verbalt skyts mot spillerne sine.

– Jeg er sint, fordi vi nå må løfte oss meget raskt, sier Allegri foran lørdagens bortemøte med Napoli.

– Vi slipper inn mål så fort muligheten byr seg for motstanderne våre. Det er simpelthen ikke lov å slippe inn mål på et hjørnespark to minutter før slutt, tilføyer han.

Napoli har i likhet med Juventus bare én ligaseier så langt. Onsdag ble det bare 0-0 mot et annet nyopprykket lag – Carpi.

Store utskiftninger

Juventus, som er på jakt etter klubbens femte strake ligamesterskap, måtte se flere av klubbens stjernespillere forsvinne i sommer. Playmaker Andrea Pirlo, arbeidsjernet

Arturo Vidal og måltyven Carlos Tevez takket alle for seg.

Inn har blant andre den tyske midtbanespilleren Sami Khedira og den kroatiske spissen Mario Mandzukic kommet. De er i øyeblikket begge skadd, og det samme er viktige Claudio Marchisio.

Allegri innser at han er i ferd med å bygge et nytt lag.

– Vi har et lag fullt av unge spillere, som trenger å utvikle seg. Men vi må samtidig forbedre oss raskt og løfte spillet til et visst nivå, sier han.

– Laget viser at det er uerfarent med hensyn til å lese spillet i visse situasjoner, og det betaler vi i øyeblikket for i form av tapte poeng, tilføyer Juve-sjefen.

Toppkamp i Milano

Allegri har selv måttet tåle kritikk for måten han bytter mellom ulike formasjoner på. Onsdag kom Juventus ut i en 4-3-3-formasjon, men byttet til 3-4-1-2 underveis.

– Jeg ønsket å strekke Frosinone-forsvaret og finne mer trygghet bakover, sa Allegri etter kampen.

Serieleder Inter møter Fiorentina til toppkamp hjemme på San Siro søndag. Gjestene fra Firenze er tabelltoer etter å ha startet sesongen med fire seirer av fem mulige.

Inter-sjef Roberto Mancini hevder laget hans holder bakkekontakten selv med full pott så langt.

– Fire eller fem seirer på rad endrer ikke sporet vi jobber etter. Nå har vi noen poeng ekstra å gå til vinteren, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.