RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Juventus beskyttes av spesialpoliti

(Foto: Reuters / Scanpix)
Sist oppdatert:
500 politifolk skal sørge for at søndagens kamp mellom Fiorentina og Juventus ikke sporer av.

Sikkerhetsopplegget rundt hatkampen blir enormt. Politiet i Firenze har satt inn alle ekstra ressurser, og 500 politifolk skal overvåke kampen. Etter opptøyene torsdag kveld i Firenze er beredskapen høyest mulig. Sikkerhetsopplegget koster flere milioner kroner, melder den svenske avisen Aftonbladet.

Flere pågrepet

- Vi har pågrepet flere personer som deltok i opptøyene på torsdag, og vi skal se til at noe liknende ikke skjer igjen, sier en talsmann for politiet i Firenze.

Hele 500 politifolk er innkalt for å garantere for sikekrheten før, under og etter kampen. 300 av dem vil befinne seg på og rundt stadion, mens ytterligere 200 politifolk kommer til å overvåke barer og Autogrill-restaurantene langs motorveien. Juventus' spillerbuss kommer også til å ha forsterket politieskorte til stadion.

Sjokkert over oppførselen

- Jeg håper kampen kan bli den festen fotball skal være. Å gå på stadion skal være en fest, aldri noe annet, sier Luca Toni til Aftonbladet.

Fiorentinas store stjerne sier han er sjokkert over visse supporteres oppførsel.

- Da jeg gikk hjem torsdag tenkte jeg at hvis jeg hadde hatt en sønn hadde jeg ikke tatt med han på stadion. Jeg skjønner ikke hvorfor andre land lykkes med å få sikre arenaer, men ikke vi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere