Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Juventus i stygg skandale

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Telefonopptak av klubbdirektøren i Juventus ryster italiensk fotball. Nå krever Italia full opprenskning.

En av de største skandalene i italiensk fotball noensinne er et faktum. Klubbdirektør Luciano Moggi i Juventus har drevet med bestikkelser overfor dommere og ledere i Italia - og visedirektøren i Uefas dommerkomité.

- Dette er en enorm skandale som krever en total opprenskning, sier Candido Cannavò, Gazzetta dello Sports tidligere sjefredaktør, til Aftonbladet.

Granskes av Uefa
Moggi og visepresident Roberto Bettega holdt torsdag et krisemøte med spillerne i Juventus. Klubbledelsen skal der ha bedt spillerne om å ta det med ro og konsentrere seg om å vinne seriemesterskapet.

Påtalemyndigheten i Torino avlyttet i 2004 klubbdirektør Luciano Moggi og ti andre personers telefoner i forbindelse med doping-rettssaken klubben er involvert i. Disse opptakene er nå levert til påtalemyndigheten i Roma, det italienske fotballforbundet og til Uefa.

Opptakene beviser ifølge Aftonbladet en del av de mistankene som har vært mot Juventus i årevis, om at klubben styrer dommere, journalister og andre mektige personer i fotballen.

Lover Mazerati
Luciano Moggi bestiller i opptakene bestemte dommere til bestemte kamper. Visepresident Antonio Giraudo i Juventus spør Moggi om han har kontroll på "hvilken vei vinden blåser" og sier til Moggi at han må ta grep overfor en dommer.

Visedirektør Pierluigi Pairetto i Uefas dommerkommisjon lover i et av opptakene at Moggi skal få den dommeren han har bedt om, blant annet i forbindelse med europacupkampen mellom Djurgården og Juventus. I et annet opptak lover Pairetto at visepresident Innocenzo Mazzini i det italienske forbundet raskt skal få en Maserati-bil.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!