RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Juventus-ikonet har forlenget

Sist oppdatert:
Juventusstjernen Alessandro Del Piero har forlenget sin kontrakt med klubben.

Sent tirsdag kveld kom pressemeldingen Juventus-fansen har ventet på: Ikonet Del Piero har etter lengre tid i forhandlinger forlenget sin kontrakt med ytterligere to år.

- Enigheten med Del Piero bekrefter vår ambisjon og tro på verdien av en spiller som fortsetter å bidra med sin erfaring og rutine til klubben og millioner av fans, sier klubbdirektør Jean Claude Blanc til Juventus sin hjemmeside.

- Jeg har tatt en avgjørende beslutning for min karriere og mitt liv. Juventus har gitt meg mye og jeg vil fortsette å vinne ting her, kontrer hovedpersonen selv, Del Piero.

Usikker fremtid
Del Piero debuterte for Juventus i Serie A som 18-åring i 1993 og har blant annet vunnet fem ligatitler og Mesterliga-trofeét med klubben. Men for første gang i løpet av sine 13 år har fremtiden til den italienske stjernen vært usikker.

Kapteinen var stor i Serie B forrige sesong, men denne sesongen har han slitt med å spille seg til fast plass i trener Claudio Ranieris startoppstilling.

De siste månedene har det derfor blitt spekulert i om Del Piero var ferdig i Juventus. Forhandlingene om en ny kontrakt så lenge ut til å bli fastslåst, og sportsdirektør Alessio Secco gikk på et tidspunkt ut og sa at Juventus var i ferd med å miste sin stjerne.

Endelig enige
Men etter en hel dag med nye forhandlinger ble partene - Del Pieros agent, broren Stefano, og Juventus representert ved Secco og Jean Claude Blanc - endelig til enighet.

Del Piero har akseptert å senke sin lønn med 20 prosent det første året og 25 prosent det andre. Det innebærer at lønnen blir på rundt 36 millioner i 2009 og knapt 32 millioner året etter, skriver britiske Channel 4.

Alessandro Del Piero blir 33 år den 9. november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere