*Nettavisen* Sport.

Juventus kommer til England for å tape

Foto: AFP/Scanpix

Det er mye viktigere å slå Inter søndag. Derfor satser vi på City-seier.

30.09.10 13:25

En svært innholdsrik meny på Langoddsen torsdag med full runde i Europa League og en rekke interessante oppgjør på plakaten. I tilllegg er hockey fra både Finland, Sverige og Norge, så det er rikelig å gripe fatt i.

Les også:
Oddstips 1: De sjokkerte Tottenham

Hva tipper du på? Lesernes oddstips torsdag

Trav: Ove Wassberg en mann å stole på

Vi konsentrerer oss utelukkende om Europa League, og anbefaler alle som har anledning om å vente med sine innsatser til de ulike lagoppstillingene er kjent. Det har ikke vi anledning til, men det ser ut til å være flere svært spennende spillobjekter rundt i Europa torsdag.

Manchester City har ikke vunnet en tittel siden 1976, og ved siden av Premier League er det all grunn til å tro at Roberto Mancini prioriterer Europa League (og FA-cupen). City røk ut av ligacupen forrige tirsdag med tap borte for West Bromwich (med et svært redusert lag), men gjorde en solid match hjemme mot Chelsea lørdag og meldte seg definitivt på igjen i racet om ligatittelen i England.

OBS! Nå kan du tippe på Android-telefoner

Trolig vil Mancini rotere på noen plasser i kveldens kamp, og kanskje vil en spiller som Adebayor få en sjelden startmulighet. Troppen som er tatt ut til i kveld, er selvsagt knallsterk, og en eller flere av spillere som Andy Johnson, Patrick Vieira, Micah Richards, Shay Given og Yo vil trolig få sjansen i kveld.

Uten de beste spissene
Juventus kommer til England uten viktige spillere som Amauri og Quagliarella (to beste spissene), og heller ikke Aqualini er med (spilte siste ligakamp). Dermed blir det trolig aldrende Alessandro del Piero og Iaquinta på topp for Juve. Og det er slett ikke utenkelig at trener del Neri foretar flere endringer. Juve har hatt en skuffende og svært variabel innledning på sesongen med 2-1-2. Stygt hjemmetap for skuffelsen Palermo sist torsdag (1-3), men reiste seg litt i helgen mot bortesvake Cagliari og vant 4-2 hjemme. I en kamp der nye Milos Krasic endelig viste seg frem og scoret tre av målene.

Skuffende start
Juventus åpnet Europa League med svært skuffende 3-3 hjemme mot polske Lech Poznan, riktignok med et litt redusert lag, men det forteller egentlig det meste om hvordan Juventus prioriterer Europa League. Italienerne føler nok at de hører hjemme i Champions League, og Europa League har nok ikke veldig høy status i Torino. Mange nye spillere er hentet inn etter fjorårets katastrofesesong, og det tar nok litt tid før Juve finner stabiliteten denne sesongen. Søndag venter en svært viktig bortekamp mot Inter i Serie A, og det er ingen tvil om at den kampen har høyeste prioritet.

Norsk Tipping tilbyr både vanlig kampodds og handicap (0-1 fra start). Vi nøyer oss med å spille City til å vinne, Roberto Mancini er ikke kjent for å sende alle mann i angrep, men de dristige prøver seg selvsagt på handicapvarianten til 2,60 i odds. Ordinær hjemmeseier kan spilles som singel, men 1,55 på H er for lavt til å stå alene og vi må kombinere.

Superduoen avgjør?
Og vi kombinerer, under tvil, med en kamp fra Rosenborgs gruppe. Regjerende Europa League-mester Atletico Madrid dummet seg ut i sin åpningskamp borte mot greske Aris Thessaloniki og tapte 1-0, selv med en ganske så sterk førsteoppstilling. Men skal dog huske at Madrid-laget da skulle ut i en svært viktig hjemmekamp mot Barcelona bare tre dager etterpå, og det er slett ikke utenkelig at Diego Forlan og hans lagkamerater hadde vel mye fokus rettet mot den kampen. I kveld er det hjemmekamp igjen, og Diego Forlan får endelige sin supermakker tilbake igjen, i form av Sergio Aguero. Atletico Madrid har tatt ut en svært sterk tropp til denne kampen, så får vi se hvem som tilslutt starter kampen, men superduoen på topp skal starte.

Bayer Leverkusen holdt lekestue med Rosenborg i sin åpningskamp, men kveldens kamp er naturligvis noe helt annet. Patrick Helmes som var glitrende mot Rosenborg, sliter fortsatt med skade og starter ikke i kveld. Og fortsatt er den solide spissmakkeren Kiessling ute med skade, i tillegg til Ballack og Castro. Fin åpning i Bundesligaen med 3-2-1 på de seks første seriekampene, men motstanden (bortsett fra åpningskampen borte mot Borussia Dortmund) har ikke vært allverden. Og fortsatt er det jo nesten uvirkelig at eneste serietapet til nå, kom hjemme mot svake Borussia Mönchengladbach med de oppsiktsvekkende sifrene 3-6.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Et skjerpet Atletico Madrid skal ha en topp sjanse i kveld, og med guttene på topp i slag bør hjemmelaget sikre seg svært viktige poeng etter fadesen i åpningskampen. Oddsen for hjemmeseier er 1,80. Denne kombineres altså med seier til Manchester City. Totaloddsen på denne dobbelen er 2,79 og vår innsats er kr 100.

Kamp 100 Atletico Madrid - Bayer Leverkusen 1,80 2,05 3,40
Kamp 103 Manchester City - Juventus 1,55 3,25 4,50
Her kan du levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Andre vurderinger torsdag:
- Merk at Sevilla har fått ny trener og stiller med toppet lag i Tyskland mot svært formsterke Borussia Dortmund
- Ukrainske Metalist Kharkov er ikke mye svakere enn Shaktar Donetsk. Må ha en flott mulighet hjemme mot PSV til fine 2,20 i odds
- Norsk Tipping ligger høyt på B'en i kampen mellom Steaua Bucuresti mot Napoli. Ny trener også for rumenerne, mens Napoli har reist til Romania med hele tungskytset.
- Paris Saint Germain som stor favoritt. Nei takk.
- Liverpool ankom Nederland uten Steven Gerrard, men Torres er med. Utrecht er et bra hjemmelag og moste Celtic hjemme i kvaliken og klarte sterke 0-0 borte mot Napoli. Veldig åpen affære i våre øyne
- Over 40 000 tilskuere er ventet når Lech Poznan tar i mot Salzburg. Hvis polakkene kan gjenskape prestasjonen mot Juventus, bør det være en bra sjanse for hjemmeseier. 2,10 på H kan muligens brukes
- Hviterussiske Bate Borisov hjemme mot formsterke AZ Alkmaar. Det lukter uansett hjemmeseier.
- Norsk Tipping ligger høyt på borteoddsen i kampen mellom Gent og Lille. Men franskmennene skuffet stort hjemme mot et redusert Sporting Lisboa i åpningskampen og hvor sterkt prioriterer de dette?
- Rosenborg hjemme. Tja....

Her ser du hele torsdagens langoddsprogram:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.