Juventus-trener mistenkt i kampfiksingssak

Foto: Reuters/Scanpix

Antonio Conte risikrerer streng straff.

21.04.12 12:38

ROMA (NTB-DPA): Antonio Conte blir nå koblet til korrupsjonsskandalen i italiensk fotball. Juventus-treneren skal ha latt være å melde inn et forsøk på kampfiksing da han ledet Siena forrige sesong.

Midtbanespilleren Filippo Carobbio ble i desember pågrepet i forbindelse med en kampfiksingssak. Ifølge avisen La Repubblica har den tidligere Siena-spilleren fortalt at han varslet Conte om saken.

Dersom Conte blir funnet skyldig i å ha skjult informasjon for Italias fotballforbund (FIGC), kan han bli utestengt fra fotballen i opptil ett år. Han vil ikke kunne bli straffet med en pengebot.

Flere spillere og tilhengere er blitt pågrepet siden det ble startet etterforskning av kampfiksing i flere italienske byer. Siena, som rykket opp til serie A forrige sesong, og Bari, som rykket ned, er blant lagene som skal være tungt involvert i skandalen.

FIGC samler for øyeblikket inn bevis fra statsadvokatene tilknyttet sakene. Forbundet venter å kunne starte en rettssak i forbindelse med korrupsjonssakene i mai. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.