*Nettavisen* Sport.

Juventus videre - ny nedtur for Omar og Olympiakos

Oppgaven mot presset Juventus for stor for landslagspillerens klubb.

06.12.17 01:02

OLYMPIAKOS - JUVENTUS 0-2:

Olympiakos og Omar Elabdellaoui avsluttet en tøff Champions League-høst med tap hjemme mot Juventus tirsdag.

Det greske mesterlaget kom skjevt ut, og fikk et tidlig mål imot. Men Olympiakos hadde kanskje fortjent et poeng etter en klart sterkere andre omgang.

Juan Cuadrado og Federico Bernardeschi scoret de to målene for Juventus. Den italienske storklubben avanserer dermed til utslagsrundene i mesterligaen.

- Dette var vårt store mål denne sesongen, så jeg er veldig fornøyd med dette resultatet, sier Cuadrado etter kampslutt, ifølge NTB.

- Det viktigste nå er at vi fortsetter å bli bedre og sterkere som lag. Det var også viktig at vi holdt nullen i dag, og vi må fortsette på samme måte, tilføyer Juventus-profilen.

Marginer

Ti minutter før full tid var Juventus millimetere fra å sette ballen i eget nett. Men ballen spant opp i bortelagets krysstolpe før faren ble feid vekk på neste forsøk.

Isteden punkterte innbytter Bernardeschi med å sette 0-2 på en kontring like før slutt. Juventus er følgelig trygt videre til neste fase av turneringen.

Klikk på bildet for å forstørre.

ET NUMMER FOR SMÅ: Paulo Dybala (til venstre) og Juventus er videre i Champions League etter en oppskriftsmessig borteseier i Hellas. Omar Elabdellaoui og Olympiakos endte sist i gruppe D. Foto: Thanassis Stavrakis (AP / NTB scanpix)

Portugisiske Sporting hadde samtidig en liten mulighet til å ta seg forbi Juventus med en usannsynlig borteseier mot Barcelona tirsdag.

Katalanerne spilte uten Lionel Messi, men vant likevel etter en scoring av Paco Alcácer og et selvmål av tidligere Barcelona-stopper Jérémy Mathieu.

Tynn poengfangst

Elabdelloaui og Olympiakos hadde bare samlet sammen ett fattig poeng før den siste gruppespillskampen hjemme på Karaiskakis stadion i Pireus.

Med Juventus som motstander, sto den norske høyrebacken, som fylte 26 år tirsdag, og lagkompisene sto overfor nok en vanskelig oppgave.

Mot seg på samme side av banen hadde Elabdellaoui den offensive backen Alex Sandro. Og det var nettopp han som fant rikelig med rom nede ved dødlinja etter 15 minutter.

Et hardt og presist innlegg fra brasilianeren fulgte, før Juan Cuadrado fikk en enkel oppgave med å plassere inn 0-1 fra tre-fire meter.

Dermed hadde Juventus allerede poengene de trengte for å sikre avansement i lomma.

Som så ofte før snøret torinoklubben igjen bakover og gjorde den nødvendige jobben i etterkant. Målet til Bernardeschi på slutten satte to streker under svaret for Italias mesterlag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag