Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kåfjord bekymret over investorene

Foto: Erlend Aas/SCANPIX
Investorer eier hver femte eliteseriespiller.

Oslo (ANB): Fotballpresident Sondre Kåfjord er bekymret over det økende antallet.

En gjennomgang nettstedet 100 % Fotball har gjort av samtlige eliteserieklubber i Norge, viser at minst 80 av totalt 374 spillere er helt eller delvis finansiert av klubbinvestorer.

Fotballpresident Sondre Kåfjord tror tallet er enda høyere, og rekker en pekefinger mot klubber som har en stor andel eksternt finansierte spillere i troppen.

– Andelen av eksternt og delvis eksternt finansierte spillere er på et fornuftig nivå, men det er nok også enkelte klubber som har en for høy andel. Høy andel betyr jo at inntektene ved spillersalg til klubben blir sterkt redusert, sier fotballpresidenten.

Investorene kan motta en avtalt del av et netto overskudd når den aktuelle spilleren skifter klubb og fortsetter som profesjonell.

– Det oppstår gjerne problemer for klubber som kommer i likviditetsproblemer, og som av den grunn selger andeler i spillere uten at dette er knyttet til kjøp av spillere. Noen av disse salgene kan nok ut fra situasjonen bli heller dårlig butikk, samtidig som det også representerer en reduksjon av klubbens verdier til tidligere drift, altså bruk av egenkapital, sier Kåfjord.

Tallene viser at Fredrikstad, Brann, Lillestrøm og Sandefjord er av klubbene i eliteserien som får betydelig hjelp av investorer. Rosenborg, Viking, Stabæk og Lyn eier sine spillere fullt og helt. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere