RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kåfjord frykter for talentene

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Fotballpresidenten frykter at pengegaloppen skal ødelegge for norsk talentutvikling.

Tippeliga-lagenes endelige regnskaper for 2006-sesongen ble fremlagt denne uken. Til tross for sterke tall, er fotballpresident Sondre Kåfjord bekymret for den totale kostnadsutviklingen.

- Det er foretatt store investeringer i stadionanlegg i klubbene i løpet av de seneste årene, og dette gir grunnlag for økt fremtidig inntjening. Jeg er imidlertid bekymret over den totale kostnadsutviklingen i toppfotballen, maner Kåfjord til NFFs hjemmeside.

Dersom man ser bort fra ekstraordinære inntekter, ville klubbene i Tippeligaen gått med et underskudd på 33 millioner kroner i 2006.

Derfor er Kåfjord fornøyd med at en andel av medieinntektene er blitt øremerket spillerutvikling. Medieposten utgjorde 19 prosent av klubbenes inntektsposter i 2006, og økte med 73 prosent fra året før.

- Jeg er glad for at vi sammen med Norsk Toppfotball har blitt enige om å øremerke en andel av medieinntektene til spillerutvikling. Jeg er overbevist om at det vil bidra til å gi bedre spillere og en sunnere økonomi i klubbene på lengre sikt, sier Kåfjord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere