Gå til sidens hovedinnhold

Kåfjord trolig ny NFF-president

Sondre Kåfjord blir søndag trolig utpekt som ny fotballpresident i Norges fotballforbund (NFF). Han har bred støtte både fra toppfotballen og de ulike kretsene.

Kilder i NFF-systemet sa til TV 2 Nettavisen allerede i januar at en av disse tre personene trolig ville bli utpekt som ny president i fotballforbundet:

  • Sondre Kåfjord (visepresident i NFF)
  • Geir Solstad (sentralstyremedlem NFF)
  • Karen Espelund (generalsekretær NFF)

Men Solstad har trukket sitt kandidatur, og nå blir etter alt å dømme Sondre Kåfjord Per Ravn Omdals etterfølger. Aftenposten var torsdag i kontakt med samtlige eliteserieklubber for å lodde stemningen før valget av ny fotballpresident.

Klubbene er foreløpig splittet i valget mellom kandidatene Sondre Kåfjord (55) og Hans Jørn Rønningen (57). Kåfjord får stemmer fra Sogndal, Stabæk, Molde og Tromsø, i tillegg vurderer Fredrikstad og Odd Grenland ham sterkt. Serieforeningen for kvinner støtter også hans kandidatur, og det samme gjør brorparten av fotballkretsene.

God bakgrunn

Valgkomiteén har tidligere kommet frem til at Sondre Kåfjord er deres førstevalg til ny president. Leder av valgkomiteén Grethe Hesselberg sa tidligere til TV 2 Nettavisen at den nye kandidaten blant annet må beherske følgende:

  • Evne til å lede topp og bredde
  • Evne til å håndtere økonomi og marked
  • Evne til å håndtere media

Daglig leder i Nordmøre og Romsdal Fotballkrets, Erik Hals, tror Sondre Kåfjord blir ny president.

- Det som definitivt har fått mest fokus på forhånd er selvsagt valget av ny fotballpresident etter Per Ravn Omdal. Han har vært en markant frontfigur for norsk fotball i en årrekke, og den som tar over får nok litt følelsen av å hoppe etter Wirkola. Men ingen er uerstattelige, og jeg tror at tinget følger valgkomiteens innstilling - og velger Sondre Kåfjord til ny president, sier Hals til Romsdals Budstikke.

Flere saker

Fotballtinget avholdes i Molde fra 5. til 7. mars. Selve tinget har rundt 370 delegater fra kretser og klubber, og på talerstolen i løpet av helgen finnes blant annet statsminister Kjell Magne Bondevik og avtroppende NFF-president Per Ravn Omdal.

Før en ny fotballpresident utpekes 7. mars, vil fotballtinget behandle alt fra overgangsregler og forbundets lover og kampreglement til seriordningen samt sanksjons-og protestreglementet. I tillegg vil andre innkomne forslag bli behandlet i løpet av helgen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot