*Nettavisen* Sport.

Kaka klar for ny klubb

Foto: Laszlo Balogh/REUTERS

Har underskrevet seksårskontrakt.

09.06.09 08:32

Real Madrid har endelig fått kloa i brasilianske Kaka, spilleren som ble kåret til verdens beste fotballspiller av Det internasjonale fotballforbundet i 2007.

Blant de dyreste
Real betaler 68 millioner euro til Milan for spilleren, eller drøyt 600 millioner kroner, melder den spanske storklubben.

Dermed er han helt oppe i toppsjiktet blant verdens dyreste fotballspillere. Da Real Madrid hentet Zinedine Zidane i 2001 betalte de 73 millioner euro til Juventus.

- Det kommer til å bli vanskelig å fylle tomrommet etter Kaka, uttaler Milan i en pressemelding.

27-åringen ble hentet til Milan fra brasilianske Sao Paolo i 2003 for rundt 70 millioner kroner.

Nå har han skrevet under en seksårskontrakt med Real Madrid.

- Har vunnet alt
- Jeg har vunnet alt jeg har drømt om som spiller og denne overgangen gir meg ny motivasjon, sier Kaka på en pressekonferanse med det brasilianske landslaget foran onsdagens VM-kvalifiseringskamp mot Paraguay melder Reuters.

I 2007 vant Milan og Kaka både Mesterligaen, UEFAs Super Cup og FIFAs verdensmesterskap for klubblag. Han vant også Serie A-tittelen i 2004 og var med i Brasils VM-tropp som vant VM i 2002.

- Jeg er sikker på at Real Madrid kommer til å bygge opp et slagkraftig lag som kan begynne å vinne titler igjen, sier Kaka etter at Real Madrid i år ettertrykkelig ble skjøvet ned fra den spanske tronen av Barcelona.

- Spilt med åpne kort
Kaka bedyrer at han forlater Milan med tungt, men rent hjerte.

- Alt jeg har gjort overfor Milan har alltid vært med åpne kort. Fra dagen jeg kom til jeg i dag forlater klubben, sier han.

Etter at Milan-trener Carlo Ancelotti for kort tid siden ble presentert som ny Chelsea-trener, har Kaka vært linket til den dyrt betalende London-klubben. I vinter skal Manchester City også ha vært på banen med et bud på rundt 1 milliard kroner, men dengang valgte Kaka å bli i Milan.

Perez skal bygge lag
Nyvalgte Real Madrid-president Florentino Perez har lenge hatt Kaka i kikkerten, og vant til slutt drakampen om spilleren.

- Vi jobber med å bygge et godt lag, et viktig lag, og det har bare såvidt startet, sier Perez til radiostasjonen Onda Cero ifølge Reuters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag