Gå til sidens hovedinnhold

Kald drømmedebut for Erlandsen

ALFHEIM STADION (TV2 Nettavisen). Sju minusgrader til tross: Tromsø var ikke kalde nok i de avgjørende situasjonene, og lot Arne Erlandsen triumfere i sin debut som trener for IFK Göteborg.

TROMSØ - IFK GÖTEBORG 0-1: Det var en aften skapt for nordnorske mannfolk, og med frostrøyken som potente skyer over Alfheim burde det hele endt med hjemmeseier. Det gjorde det ikke.

For et klart overtak av målsjanser er ikke nok; ikke når Steinar Nilsen feiler i eget forsvar slik at Sebastian Johansson får servert en gyllen scoringsmulighet - og Ole Martin Årst, Karim Essediri og Lars Iver Strand etter tur svir av feite tilbud i motsatt ende av banen.

- Steinar tolket situasjonen i forkant av scoringen deres galt, og det ble skjebnesvangert, vedgår trener Per-Mathias Høgmo.

- Jeg tar selvsagt en del av skylda for at vi ikke fikk poeng i dag, sier Ole Martin Årst, og mener selv han burde hatt minst én scoring.

Imponerende bane
Dermed var enigheten komplett i etterkant av det som er forsøkt erklært som verdensrekord i avvikling av utendørs fotballkamp. Spillerne skrøt av banemannskapene som maktet å skape anstendige forhold, Tromsø skrøt av seg selv og lagets sportslige prestasjoner - og Arne Erlandsen var stolt som en hane over å ha vunnet sin første kamp som trener for ”Blå-hvitt”.

- Først vil jeg gratulere Tromsø, som har maktet å gjøre banen så god som dette. Dernest vil jeg selvsagt si at jeg er veldig fornøyd med seier. Det er ikke mange lag som klarer å vinne i Tromsø. For oss var dette en klar fremgang i forhold til kampen mot FC København, sier Erlandsen, og vedgår at guttene hans var noe heldig som kan reise hjem med tre poeng.

- I andre omgang hadde vi litt tur. Da fikk vi strekk i laget vårt, og Tromsø kjørte de overgangene som de er så gode på. Men før pause synes jeg vi var gode. Det vi viste der vil jeg at vi skal ta med oss videre til kampen mot Brøndby, sier han.

- Holder nivå
For Tromsø er utsiktene til avansement fra gruppespillet i Royal Leauge magre, etter å ha åpnet turneringen med to tap. Da blir 6-2 i målsjansestatistikken mot de svenske bronsevinnerne en fattig trøst. Om du ikke er trener, da.

- Vi har vist mot både Brøndby og IFK at vi holder nivå, og at det egentlig bare er marginer og tilfeldigheter som skiller oss fra gevist, mener Høgmo.

- Men dere har slitt med effektiviteten i høst?

- Ja og nei. Det kommer an på øynene som ser. Vi scoret to mot Brøndby, og tre mot Sogndal i siste serierunde. Vi jobber hele tiden for å utvikle oss, og viser det i dag - gjennom godt, variert og sjanseskapende spill. Selvsagt er jeg skuffet over resultatet, men jeg er fornøyd med prestasjonene - og føler meg trygg på at denne turneringen skal gi oss erfaring og læring til å bli enda bedre, sier Høgmo.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget