RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BLI I SPANIA: Martin Ødegaard må bli i Spania, mener spaniaekspert Petter Veland.
BLI I SPANIA: Martin Ødegaard må bli i Spania, mener spaniaekspert Petter Veland. Foto: Javier Lizón / Efe (NTB scanpix)

Kaller Ødegaard en katastrofe - norsk ekspert ikke enig

Sist oppdatert:
Petter Veland mener det viktigste for Martin Ødegaard er at han blir i Spania.

Den britiske tabloiden Daily Mail har tirsdag en spalte der skribent Pete Jenson spekulerer i framtiden til det norske talentet Martin Ødegaard.

Jenson kaller 16-åringens inntreden i Real Madrid Castilla nå i vinter for katastrofal og hevder at ungguttens framtid er uviss.

Castilla, Real Madrids andrelag, kjempet om opprykk da Ødegaard kom inn på laget, men håpet om det svinnet fort hen i løpet av våren.

Møter Vålerenga
Ødegaard skal ifølge Daily Mails skribent være i mørket rundt hvorvidt han skal ut på lån neste sesong eller om han blir værende i storklubben.

- Han er i verdens største klubb og ønsker bare å spille fotball, men for nå vet han ikke hvor og hvordan det skal foregå, skriver Jenson.

Mail føler seg trygge på at vi får se Ødegaard under en treningskamp mot Vålerenga (for øvrig omtalt som Lavenger FK i artikkelen) den 9. august, men at den videre framtiden bli avgjort etter det.

Ødegaard vil også få sjansen til å vise seg fram i Real Madrid-drakten under klubbens sesongoppkjøring i Australia og Kina. Der skal den spanske klubben møte Roma, Inter, Manchester City og Milan.

Madrid-klubben skal også spill Audi Cup med klubber som Bayern München, Milan, og Tottenham den 4. og 5. august i sommer.

Bak i køen
Den engelske avisen mener at Ødegaard står bak folk som James Rodriguez, Isco og Jese i køen om en plass i Rafael Benitez' 4-2-3-1-system, noe som trolig vil føre til at unggutten blir lånt ut.

Spekulasjoner vil ha det til at Benitez vil ha Cristiano Ronaldo som spiss i sin formasjon og waliseren Gareth Bale i midtrollen bak spissen.

En sjanse på førstelaget utlukkes likevel ikke, ifølge Jenson.

- Ødegaard kan være aktuell for én av de to andre rollene bak spissen og det skal være folk i klubben, blant andre president Florentino Perez, som ikke utelukker at Ødegaard kan spille på førstelaget neste sesong.

LA LIGA-EKSPERT: Petter Veland er den fremste norske eksperten på spansk fotball.

C More-ekspert Petter Veland, som har fulgt Ødegaards karriere tett siden han dro til Spania, er på sin side ikke helt enig i Jensons vurdering, men tror heller ikke at skribenten mener nøyaktig det han skriver.

- Det er noe med ordets makt, hvor man blåser opp det som har vært dårlig. I England er det veldig mange som er snurt for at Ødegaard ikke valgte en engelsk klubb, men jeg synes denne journalisten egentlig har skrevet gode og reflekterte tanker. Jeg oppfatter Jenson som en av de engelske journalistene som faktisk ikke har noen agenda bak sin journalistikk, sier Veland til Nettavisen.

- Ingen katastrofe
La Liga-kjenneren føler likevel ikke Ødegaard har vært noen katastrofe så langt i Spania, slik Jenson presenterer det.

- Han har totalt sett hatt en bra start i Spania. Han har lært seg nytt språk og ny kultur. Selv om han ikke har vært enorm i Castilla, så har treningshverdagen hans vært så god at dette har vært bra for Ødegaard, mener spaniaeksperten.

At Ødegaard nå står foran et stort valg, med flere alternativer, er noe Veland mener kan være positivt for unggutten. Om det ender med utlån til en litt mindre klubb, eller om 16-åringen blir værende i Real Madrid trenger ikke nødvendigvis å ha så mye å si.

- Jeg håper vi får se Ødegaard spille så mye fotball som mulig. I mitt hode har alltid et utlån vært mest reelt, men om han blir i Real Madrid og får et draktnummer mellom én og 25, vil ha være garantert en god del kamper. Det viktigste, i mine øyne, er at han forblir i Spania. Øvelse på den spanske mentaliteten og den spanske måten å spille fotball på vil være ekstremt viktig for han. Jeg håper ikke han går til for eksempel Celtic eller Southampton, som har blitt nevnt, forteller Veland.

Kan velge og vrake
Der Daily Mail-journalisten mener det er viktig at Ødegaard selv velger hvilken klubb har eventuelt skal lånes ut til, synes vår norske ekspert at det er viktig at både Ødegaards og Real Madrids ønsker kommer frem i lyset.

- Dette er noe de må bli enige om sammen. Jeg håper både klubben og spilleren får være med på bestemmelsen, slik at alle parter blir fornøyde. Real Madrid har en så stor status i Spania at de kan plassere Ødegaard i omtrent hvilken klubb de vil, og i tillegg kreve spilletid. Da er det viktig at også Ødegaard føler seg tilfreds med valget som blir tatt.

Om Ødegaard ender opp med et utlån, eller om han klarer å spille seg inn i a-lagstroppen til en av verdens største klubber, gjenstår å se. Det at gutten fremdeles kun er 16 år, gjør at han enda har flere år på seg for å slå ut i virkelig full blomst. Da kan det være greit at det er klubb og spiller som bestemmer hvordan løpet legges opp, og ikke norske eller britiske journalister.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere