*Nettavisen* Sport.

Kaller Lyn «amatører»

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Espen Hoff unner ingen å være fotballspiller i Lyn nå.

05.07.09 21:58

LYN – STABÆK 2-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Espen Hoff er én av flere tidligere Lyn-spillere som har fått beskjed om at han ikke får utbetalt feriepenger han har krav på fra klubben.

– Jeg synes det er ganske amatørmessig håndtert. Beskjeden kom dagen etter at jeg skulle hatt pengene. Jeg forstår at klubben er i en vanskelig situasjon, men jeg er en fornuftig mann, og vi kunne sikkert løst dette om jeg hadde fått en telefon for en måned siden, sier Hoff til Nettavisen.

Forventer svar
– Det er heller ikke verst for meg. Kanskje det er noen som har sluttet med fotball som virkelig trenger pengene nå? Uansett er det ikke snakk om å ettergi pengene – selv om det på mange måter er vanskelig for meg å ta dette et steg videre, legger han til.

Hoff forventer nå svar fra klubben, etter at hans agent, Gunnar Martin Kjenner, har sendt et brev til Lyn om manglende feriepenger.

– Jeg må si at jeg skjønner at det må være tungt å være i Lyn nå. Jeg unner ingen å oppleve det. Det var også en av grunnene til at jeg ville bort fra klubben – det var stor usikkerhet rundt den sportslige satsingen, og vi så tendensene allerede i 2007, sier Hoff.

Flere sjanser framover
Hoff kom inn for en usynlig Fredrik Berglund i pausen, og var med på å snu kampen mot sitt gamle lag i andre omgang. For mens Stabæk faktisk ikke skapte en eneste sjanse før pause, kom det både sjanser og vilje i det offensive spillet med Hoff på banen.

Nå skal ikke Hoff ha hele æren – Daigo Kobayashi spilte fram Keller og Nannskog på Stabæks to mål, og skal sånn sett ha flest pluss i margen. Men for Hoff peker pila i riktig retning etter skuffende start på Stabæk-karrieren.

– Jeg har vært i mye bedre form den siste måneden. Det er første gang på ti år at jeg har fått så lite spilletid – det har vært skuffende, men jeg skal jobbe meg gjennom det. Odd var interesserte i å hente meg tilbake, men jeg sa tidlig ifra om at jeg ikke gir opp i Stabæk, sier Hoff til Nettavisen.

Han får nok flere sjanser framover. Fredrik Berglund imponerte ingen på Ullevaal, og har vel strengt tatt ikke gjort det siden han kom til Stabæk, mens Christian Keller skal til tyrkisk fotball etter Mesterliga-kvalifiseringen.

Kunne avgjort
Lyn startet kampen best – ja, det ble kamp til slutt, tross kreditorer på døra – og skapte tre gode sjanser før pause. På den siste av dem scoret Davy Angan, da han styrte et brassespark fra Obiefule i mål rett foran keeper.

Men klubben som ikke klarte å score i første omgang fram til for noen uker siden, klarer nå ikke å forsvare ledelsen i andre omgang. Keller headet inn utligningen, og 12 minutter før slutt så Nannskog ut til å ha avgjort kampen.

– Jeg føler ikke at vi detter sammen i dag, men vi presterer dårligere etter pause. Vi blir for upresise og feige med ball, kommer litt på etterskudd og gir fra oss mye rom, forklarer Kent Bergersen til Nettavisen.

– Men så er det sterkt at vi reiser oss etter 1-2, legger han til.

Jo Inge Berget knallet nemlig inn 2-2 bare fem minutter etter Nannskogs mål, etter en fin framspilling fra Bjarnason.

Like før slutt kunne faktisk Espen Hoff avgjort mot gamle lagkamerater, men i stedet for å skyte da han kom alene igjennom – igjen etter pasning fra Kobayashi – prøvde han å finne Nannskog i boksen, og en Lyn-forsvarer fikk klarert.

– Jeg får så vidt tåa på ballen i mottaket, og er på skrått hold. Jeg ser Daniel i øyenkroken, og prøver å finne han med en pasning. Jeg synes det var det riktige valget i den i\situasjonen – men det hadde vært litt deilig å avgjøre, sier Hoff med et smil.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.