Kaller United-jakten for «bortkastet tid»

Foto: Getty Images / All Over Press

Everton-manager Roberto Martinez går langt i å utelukke et salg av Marouane Fellaini og Leighton Baines.

20.08.13 13:50

Mandag bekreftet Everton at Manchester United la inn et dobbeltbud på de to Everton-spillerne Marouane Fellaini og Leighton Baines.

Ifølge flere aviser skal United ha vært villig til å legge 28 millioner pund på bordet. 16 av disse millionene skal ha vært et bud på Fellaini, mens 12 millioner pund av budet var da myntet på Baines. Budet ble raskt ble avslått og avfeid som latterlig av den blå liverpoolklubben.

«Bortkastet tid»
Nå går Everton-manager Roberto Martinez ut og ber United glemme en overgang denne sommeren. Han kaller Uniteds bud for «bortkastet tid», og går langt i å utelukke et salg av Marouane Fellaini og Leighton Baines.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg liker ikke å være involvert på overgangsmarkedet etter at sesongen har startet, for tiden fremover er veldig viktig for oss. Vi prøver å stable oss på beina, fikk en god start på sesongen og har god konkurranse om plassene, sier Martinez til klubbens hjemmeside.

Om 28-millionersbudet klubben avslo mandag, sier han følgende:

- Det er nøye dokumentert hva som skjedde med budet. Det er håndtert, og det var bortkastet tid, tid jeg ikke ønsker at spillerne mine skal kaste bort, sier Martinez.

Gamle kjenninger
Han overtok Everton-jobben etter David Moyes, som nå er manager for Manchester United.

Moyes og Everton hentet Fellaini fra belgiske Standard Liege for 17,5 millioner pund i 2008. Baines kostet de blå rundt 5,5 millioner pund året før.

Det har lenge vært kjent at Moyes ønsker både Fellaini og Baines til Old Trafford. Begge spillere hadde stor suksess under skotten i Everton.

Også tidligere i sommer skal Manchester United ha vært frampå med et bud på venstreback Baines, ifølge media. Det siste budet ser ut til å ha kommet rett før helgen.

«Klubben ønsket ikke å gå ut med denne informasjonen tidligere. Det var viktig at Roberto Martinez' kampforberedelser til Premier League-åpningen ikke ble forstyrret», skriver Everton.

Everton serieåpnet med 2-2 borte mot Norwich lørdag, mens Manchester United slo Swansea overbevisende 4-1 på Liberty Stadium samme dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.