*Nettavisen* Sport.

Kamara: - Vi må vel vinne Europa League

STOLT: Ola Kamara var meget fornøyd etter torsdagens Celtic-slakt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Molde-spillerne fryder seg over suksess mot storlagene.

23.10.15 00:48

MOLDE - CELTIC 3-1:

MOLDE (Nettavisen): Ronny Deilas gutter ble statister i Moldes Europa-eventyr.

Under flomlysene på Aker Stadion fikk hjemmelaget det akkurat som de ønsket. Celtic stanget og stanget, mens romsdalingene fikk store rom å kontre i.

Det betalte seg. 3-1 og gruppeleder er resultatet etter halvspilt gruppespill.

Etter kampen var det en smørblid Solskjær som møtte pressen.

- Det er en god følelse. Jeg visste at jeg kom til en spillergruppe med et stort potensiale. Forberedelsene var veldig god, og det viser de i dag, forteller den nybakte Molde-sjefen til Nettavisen etter kampslutt.

Leder gruppen
Trepoengeren mot det skotske storlaget, og seier til Fenerbahce mot Ajax, betyr at fjorårets norske serie- og cupmester leder gruppen. Nå er det fem poeng ned til laget på tredjeplass.

- Vi har satt oss i førersetet, og vil gripe denne sjansen. Det er ikke noe press på oss, men vi ønsker å ta oss videre, forteller målscorer Ola Kamara til Nettavisen.

Også Solskjær er klar på at laget nå har en god mulighet til avansement.

- Alt er mulig nå. Vi trenger to, kanskje tre, poeng til. Posisjonen vår er veldig god, gliser han.

­

Klikk på bildet for å forstørre.

TILBAKE: Ole Gunnar Solskjær var tilbake på sidelinjen som Molde-trener torsdag. Foto: Peter Cziborra (Reuters / NTB scanpix)

Vil ha mer spill i Europa
Europa-eventyret har gitt mersmak hos Molde-spillerne, men det ser umulig ut å kvalifisere seg for det gjennom tippeliga neste år. Den tidligere Godset-spissen vet om én mulighet til.

- Vi må vel vinne Europa League da. Da er vi vel med i Champions League neste år, ler han, før han legger til:

- Men det kommer ikke til å skje.

Vegard Forren har også bitt seg merke i at det finnes en vei utenom Tippeligaen som kan gi spill i det gjeveste selskap.

- Vi er veldig klar over det, men jeg tror ikke vi skal begynne å prate om det, Sier midtstopperen til Nettavisen.

Skuffede Nordmenn
Stefan Johansen og Ronny Deila var samstemt i sine oppfattelser av kampen på Aker Stadion.

- Vi stanger mot veggen, og blir tatt på kontringer. Vi visste at de kom til å spille slik, men vi er for dårlig i dag, sier Deilas midtbanejuvel til Nettavisen.

Celtic-sjefen er svært skuffet over prestasjonen, men tok seg også tid til å rose arbeidet som hjemmelaget har lagt ned i årets Europa League.

- Molde var gode, og har vært det i alle kampene. De er overraskelsen i gruppen, og har satt seg i en strålende posisjon nå.

Tidlig Kamara-mål
Det var Celtic som så farligst ut i åpningsminuttene på Aker Stadion, uten at de skottene skapte det helt store.

Etter 12 minutter kom Molde på en overgang etter at Mohamed Elyounoussi snappet opp en svak pasning fra Dedryck Boyata. Den dribleglade vingen satte fart og trillet ballen kontrollert til Kamara som lurte ballen inn i nærmeste hjørne.

Saken fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

TAPTE: Ronny Deila hadde ingen god dag i regnværet i Molde. Foto: Peter Cziborra (Reuters / NTB scanpix)

Forren-volley
Etter scoringen festet hjemmelaget grepet om kampen, og drøyt fem minutter senere fikk de uttelling igjen.

Flott spill på venstrekanten førte til at Joona Toivio fikk lagt inn. Ballen gikk over Kamara og alle Celtic-forsvarerne. Bakerst i feltet sto Vegard Forren, som på hel volley fikk ballen inn i hjørnet og forbi Gordon i Celtic-buret.

- Det er mye glede. Måten vi gjør det på er bra, og kampplanen fungerer, bekrefter Forren.

Ronny Deilas menn klarte ikke å produsere noe som helst, til tross for et stort ballinnehav. Dermed sto det 2-0 da den russiske dommeren blåste lagene inn til en pause i det vanvittige regnværet.

To mål på ett minutt
Skottene klarte ikke å produsere farligheter på egenhånd, men etter 55 minuttet fikk de god hjelp av Molde-forsvaret. Martin Linnes vant ballen på hjørnet av sekstenmeteren, men trillet den rett i bena til Kris Commons.

Celtic-spilleren lurte Forren, og chipet ballen nydelig over Horwath og inn i mål.

Men moldenserne måtte ikke deppe lenge. Rett fra avspark trillet de ballen ut på kanten. Mattias Moströms innlegg traff Elyounoussi, som fikk pirket ballen mellom målvakten og stolpen.

Og mer kunne det blitt. Like etter kom Linnes på et av sine mange løp på høyresiden. I feltet var Kamara helt fri. Innlegget var perfekt, men målsniken traff ballen litt for tynt.

Etter 70 minutter fikk 26-åringen sjansen igjen. Ut ifra ingenting var han plutselig alene gjennom med Gordon. Målvakten ble stående, men avslutningen til Kamara trillet like utenfor venstre stolpe.

Dermed endte det 3-1 til romsdalingene i Solskjær-comebacket.

Om to uker spilles det motsatte oppgjøret Glasgow.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.