*Nettavisen* Sport.

Kamara med hat trick mot RBK

Foto: Terje Bendiksby/SCanpix

Sendte Strømsgodset til topps på tabellen.

24.06.12 20:06

ROSENBORG - STRØMSGODSET 3-3:

Ola Kamara har ikke helt fått det til for Strømsgodset denne sesongen, men søndag viste 22-åringen at han virkelig har noe å bidra med.

Før møtet på med Rosenborg hadde spissen kun scoret én gang denne sesongen, mot Haugesund, men på trønderjord skulle det gå bedre.

Tre ganger fant 22-åringen nettmaskene på Lerkendal og sørget med for at Godset fikk med seg et viktig poeng fra det vanskelige borteoppgjøret.

- Ikke fornøyd
Rosenborg ledet kampen to ganger, men klarte ikke å parkere Godset på eget gress. For trønderne var Borek Dockal helt sentral med sine to scoringer.

- Nei, dette er vi ikke fornøyd med. Vi kommer tilbake og får uavgjort, men burde ha avgjort dette tidligere i kampen, sier Mikael Dorsin til TV 2.

- Hva har dette å si i gullkampen?

- Den tenker jeg ikke på før vi kommer til november, sier Rosenborg-spilleren.

Strømsgodsets Adam Larsen Kwarasey hadde heller ikke grunn til å være helt fornøyd med resultatet.

- Tre mål burde holdt til seier, men vi møter et bra lag. Vi får bare ta en kamp av gangen videre nå, og se hvor langt det rekker, sier Larsen Kwarasey til TV 2.

Selvmål og straffe
Rosenborg tok første stikk på Lerkendal da lars Sætra satte ballen i eget nett allerede etter fire minutter.

Borek Dockal slo knallhardt inn fra høyre, og Godset-stopperen nærmest sleivet ballen forbi Adam Larsen Kwarasey. En drømmestart for trønderne.

Til tross for den dårlige starten ble drammenslaget på ingen måte utspilt på Lerkendal. Ronny Deilas menn kjempet seg sakte, men sikkert tilbake i kampen.

Defensivt var begge lag rufsete, noe som i hvert fall ga publikum valuta for pengene. De måtte imidlertid vente til det 44. minutt for neste scoring.

Et innlegg fra høyresiden havnet hos Ola Kamara, og den umarkerte spissen satte ballen forbi Daniel Örlund med magen. Lagene var like langt.

Kamara har slitt med å få spilletid hos Godset denne sesongen, og fulltrefferen på Lerkendal smakte nok ekstra godt for 22-åringen.

Gleden skulle imidlertid bli kortvarig. Sekunder senere fikk nemlig RBK straffe, etter at Kim André Madsen holdt Rade Prica inne i feltet.

Fra krittmerket var Dockal sikker, og sørget med det for at hjemmelaget kunne gå i garderoben med ettmålsledelse etter de første 45 minuttene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ned Alley/Scanpix

Kamara fortsatte
Vi hadde ikke sett det siste av Ola Kamara i denne kampen. Etter pause fortsatte Strømsgodset-spissen å finne mål.

Utligningen kom i det 65. minutt. Spissen fikk ballen på venstrekanten og curlet ballen på herlig vis forbi Daniel Örlund og inn i krysset. En fantastisk scoring.

Ni minutter senere var hat tricket et faktum. Ballen ble slått inn i boksen og i duell med en passiv Örlund vant Kamara. Godset hadde snudd kampen.

Gleden skulle imidlertid bli kortvarig. Like etter banket Borek Dockal inn 3-3 på Lerkendal. Tsjekkeren kombinerte med John Chibuike, før han hamret inn utligningen.

Godset ga ikke opp, og mot slutten burde Peter Kovacs hatt straffe da han ble lagt i bakken inne i feltet. Dommer Svein Oddvar Moen var imidlertid uenig.

Flere mål ble det aldri på Lerkendal, og dermed overtar Strømsgodset tabelltoppen i Tippeligaen. Laget har ett poeng mer enn Molde i toppen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.