*Nettavisen* Sport.

Kamara positiv til «Høgmo-skolen»

Foto: Berit Roald (NTB/Scanpix)

- Det har vært god kontinuitet i måten vi spiller.

17.01.14 21:12

Ola Kamara er den eneste som har spilt alle Per-Mathias Høgmos fem første landskamper. Han synes likevel det er god kontinuitet.

- Det er klart det er uvanlig med så mange som 34 spillere på fem kamper, men denne samlingen er litt annerledes, så det måtte nesten bli sånn, sier han til NTB.

Vinterturen til De forente arabiske emirater gjennomføres med overveiende hjemlige spillere.

- Selv om det har vært mange spillere, har det vært god kontinuitet i måten vi spiller. Ideelt sett vil spillergruppa bli mer stabil etter hvert, men det er ikke dumt at en stor gruppe spillere vet hva som gjelder. Det er viktig å være mentalt klar, sier han.

LES OGSÅ:Slik er «Høgmo-skolen»

Høgmo gir ikke bare et stort antall spillere en innføring i sine tanker via møter, trening og kamp. Han vil også gi spillerne anledning til å delta på «virtuelle samlinger» foran dataskjermen, ved å legge ut videoklipp som er relevante for den enkelte. Slik vil han gjøre det mulig å gjennomføre sine ideer selv om det bare er to fysiske samlinger igjen før EM-kvalifiseringen starter.

- Vi kan gå inn og se på situasjoner vi har vært i selv, og vi kan se eksempler på hva de mener det er riktig å gjøre i aktuelle situasjoner. Det er noe jeg allerede kjenner til fra Strømsgodset, sier Kamara.

Men for landslaget blir det kanskje enda viktigere, fordi Høgmo ikke kan instruere spillerne på treningsfeltet mer enn en håndfull ganger i året?

- Det kan være viktig, ja. Ofte avsluttes en landslagssamling med en kamp, og så bare drar vi. Det er bra at vi har den muligheten, sier Kamara. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.