RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kampen Liverpool måtte vinne

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Håpet om ligagull lever for Liverpool. Det kan de takke en spansk lyslugg for.

Forutsetningene før søndagens toppkamp på Anfield var klare. Liverpool og Chelsea måtte vinne begge to for å henge med Manchester United på toppen av Premier League. United har stengt buret i tolv seriekamper på rad, og de ledet ligaen med fem poeng før søndagens kamper.

Det så lenge ut til at Liverpool skulle stange og stange mot den chelsiske veggen, men til slutt lyktes det Fernando Torres å score foran hjemmefansen igjen.

Og for noen viktige mål. Og for et tidspunkt å lage dem på.

En ting er de tre poengene. Men minst like viktig er det psykologiske aspektet ved endelig å klare å avgjøre en kamp mot slutten igjen, endelig klare å vinne en kamp laget hadde vært spillemessig overlegne i. For det var ingen tvil hvilket lag som ville mest på Anfield søndag ettermiddag. Saken ble ikke noe enklere for gjestene da Frank Lampard ble utvist i andre omgang, men heller ikke før det hadde Chelsea skapt noe nevneverdig i «farlig»-kategorien. Det var Liverpool, det var Liverpool og det var Liverpool det handlet om.

Som så ofte før denne sesongen.

Jeg vil anta at de fleste Liverpool-fans hadde begynt å planlegge resten av søndagen da stadionuret nærmet seg 90 minutter. Corner på corner og skudd etter skudd hadde ikke utfordet Petr Cech i særlig grad, og nok en gang gikk det mot poengdeling. Torres' to sene mål betyr at fansen igjen fikk tro på og tillit til at Rafael Benitez & co har det som skal til for å utfordre Manchester United om ligagullet.

Chelsea virker å være fullstendig akterutseilt. De ble rundspilt av United nylig, og fikk en liknende leksjon av Liverpool søndag. Ikke i noen av kampene klarte Chelseas stjernegalleri å skape særlig framover på banen. Luiz Felipe Scolari begynner å få et forklaringsproblem.

Laget som virket så uslåelige til å begynne med i sesongen, har fått store sprekker i grunnmuren.

Det er selvfølgelig 14-15 kamper igjen av årets Premier League, og mye kan skje. Men slik United fremstår i øyeblikket, skal det mye til å klare å stanse det slagkraftige mannskapet til Sir Alex Ferguson. Selv et tøft kampprogram og massevis av skader på sentrale spillere har ikke gjort noe med potensen i laget. United er med i alle konkurranser enn så lenge, de er én kamp på etterskudd i ligaen, og akkurat nå er det ingenting som tyder på at de ikke vil klare å holde koken i fire måneder til.

Men én ting er i hvert fall sikkert: Liverpool, og i hvert fall Chelsea, er nødt til å gripe de få halmstråene United vil tilby dem.

De regjerende mestrenes viktigste utfordrere har sannsynligvis ikke råd til å trå feil en eneste gang til.

THOMAS ENGER

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere