RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kampen mellom Stabæk og Start flyttes til 26. april


KAMP FLYTTES: Espen Børufsen og Starts oppgjør mot Stabæk i Eliteserien flyttes igjen, fra 12. april til en ny dato.
KAMP FLYTTES: Espen Børufsen og Starts oppgjør mot Stabæk i Eliteserien flyttes igjen, fra 12. april til en ny dato. Foto: Fredrik Hagen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Oppgjøret ble torsdag flyttet til 12.april, men nå er kampen omberammet til ny dato.

Tidligere denne uken ble det kjent at to kamper i Eliteseriens 2. runde blir flyttet på grunn av snøen og kulden som har herjet her til lands.

Oppgjørene Sandefjord - Ranheim og Stabæk - Start skulle opprinnelig ha blitt spilt neste helg, men ble flyttet til 11. april og 12. april.

Men fredag bekreftet NFF til Nettavisen at det ble jobbet med å finne en ny dato for kampen mellom Stabæk og Start, og den nye datoen er nå satt til 26. april. Det kommer fram av en oppdatert terminliste på NFFs nettsider.

Ifølge konkurranseansvarlig i NFF, Nils Fisketjønn, er grunnen til at kampen igjen må flyttes at Start får et meget tett kampprogram skulle kampen blitt spilt 12. april. Sørlendingene spiller kamp borte mot Lillestrøm 9. april og hjemme mot Vålerenga 14. april.

Start ville dermed ha fått kun to hviledager mellom Lillestrøm-kampen og Stabæk-kampen og kun én ny hviledag før Vålerenga-kampen.

Det var torsdag at NFF først opplyste om at kampene skulle flyttes.

Bakgrunnen er altså den ekstraordinære værsituasjonen med mye snø på arenaene og dårlige værutsikter. Basert på situasjonen i dag og værutsiktene er det en betydelig risiko for at kampene ikke kan gjennomføres som planlagt, sa Fisketjønn den gang.

- I runde 1 går alle kampene på kunstgress, mens naturgressbanene tas i bruk i runde 2. Der er utfordringene noe større. Etter en totalvurdering, basert på tilbakemeldinger fra klubber og befaringer, har NFF valgt å utsette disse to kampene allerede i dag, forklarte han videre.

Flere eliteserietrenere har gitt klart uttrykk for at også den første serierunden burde vært utsatt, men generalsekretær i Norges Fotballforbund Pål Bjerketvedt sa nylig til NTB at han ikke var redd for at kulda skulle skape trøbbel.

- Det er neppe noen stor dramatikk rundt banene i 1. runde, hvor alle kampene går på kunstgress. I 2. runde er det kunstgress og naturgress med undervarme. Det skal gå bra, men det er utfordringer noen steder med snø på tribunene og rundt banene, sa Bjerketvedt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere