RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kampen mot nedrykksspøkelset

Burnley-manager Sean Dyche nekter å gi opp håpet om ny kontrakt i Premier League.
Burnley-manager Sean Dyche nekter å gi opp håpet om ny kontrakt i Premier League. Foto: Paul Burrows (Reuters)
Sju klubber står i fare for å rykke ned fra Premier League når tre ligarunder gjenstår. Dramaet starter lørdag.

Verst ser situasjonen ut for Burnley og Queens Park Rangers. Mannskapene til Sean Dyche og Chris Ramsey har henholdsvis åtte og sju poeng opp til trygg grunn. Begge kan synes fortapte, men nekter å gi opp.

- Det er små marginer. Jeg er frustrert over at vi ikke er i en bedre posisjon, men håpet lever fortsatt, sier Dyche foran lørdagens bortekamp mot Hull.

Der er bare seier godt nok dersom Burnley fortsatt skal ha et håp om å berge plassen. Hull er på sin side i nesten like stor poengnød. Mannskapet til Steve Bruce ligger på plassen over streken, men bare ett poengs forsprang til Sunderland.

Tøff kamp

Sunderland, som gjester et Everton-mannskap i god form lørdag, har én kamp til gode på de øvrige nedrykksrivalene. Det kan vise seg verdifullt dersom laget får en viss fart på poengfangsten i ukene som kommer.

Med til historien hører det at laget avslutter sesongen med kamper mot formsterke Leicester (h), Arsenal (b) og Chelsea (b). Skulle det bli null poeng mot Everton lørdag, kan oppgaven med andre ord bli svært tøff for laget til Dick Advocaat.

Leicester og Aston Villa har begge plukket jevnt med poeng den siste tiden, men er likevel ikke utenfor nedrykksfare. Bare ett og to poeng skiller ned til Sunderland under streken.

Leicester, som møter Southampton hjemme lørdag, har samtidig vunnet fire av sine seks siste kamper og synes å styre mot fornyet kontrakt. Det samme gjør et Aston Villa-lag som for alvor har fått fart på toppscorer Christian Benteke. Søndag kommer West Ham på besøk til Villa Park.

Newcastle sliter

Betydelig verre ser situasjonen ut for Newcastle. Laget står med åtte strake tap foran hjemmekampen mot West Bromwich og er i ferd med å spille seg rett inn i bunnkampen.

I øyeblikket har laget til pressede John Carver bare to poeng å gå på til Sunderland. Manager Carver har den siste uken vært i krisemøte med ledelsen i klubben, og ba i etterkant klubbens supportere om å legge vekk misnøyen med klubbeier Mike Ashley for en stakket stund.

- Still dere bak klubben, fordi vi ønsker å være i Premier League også neste sesong, sa han.

Kaptein Fabricio Coloccini skrev tidligere denne uken et åpent brev til fansen der han beklaget lagets svake prestasjoner den siste tiden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere