Kampfiksingssaken for retten i mars

Alban Shipshani (t.v.), Pape Formose Mendy, Drin Shala og Saif Haydar er tre av de seks tiltalte spillerne i kampfiksingssaken.

Alban Shipshani (t.v.), Pape Formose Mendy, Drin Shala og Saif Haydar er tre av de seks tiltalte spillerne i kampfiksingssaken. Foto: DIGITALSPORT/FREDRIKSSTAD BLAD/Privat - med tillatelse

Behandles i Oslo tingrett.

10.11.14 15:30

Kampfiksingssaken i norsk fotball skal behandles i Oslo tingrett fra 3. mars, melder Bergens Tidende. Det er satt av fire uker til rettssaken.

Sju personer er tiltalt for grov korrupsjon og for grovt bedrageri mot Norsk Tipping.

Av disse er fem tidligere 2.-divisjonsspillere mellom 24 og 27 år, samt to personer som har spilt for store beløp hos Norsk Tipping og andre spillselskaper.

Det var resultatmanipulering av og pengespill på kampene Østsiden – Follo og Frigg – Asker i 2012 som førte til tiltalene i saken. De tiltalte spillerne er Formose Pape Mendy, Drin Shala, Saif Haydar Jafar (Follo), Alban Shipshani og Fredrik Alexander Notice (Asker).

De tiltalte risikerer streng straff dersom de blir dømt. Strafferammen for grov korrupsjon er ti års fengsel, mens grovt bedrageri kan gi opptil seks år i fengsel.

Bergens Tidende skriver at sluttdato for saken er satt til 27. mars. Med andre ord er det satt av fire rettsuker til saken.

De fem tiltalte spillerne skal ha mottatt inntil 200.000 kroner til sammen for å være med på å manipulere resultatet i de nevnte kampene sommeren 2012. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.