*Nettavisen* Sport.

Kan bli hektet av med tap

Det ligger an til et rotterace om andreplassen i Norges VM-pulje. Med tap mot Italia kan Norge komme på etterskudd. Her er status i VM-gruppe 5.

Italia topper gruppe 5 etter at halve kvalifiseringen er unnagjort. Norge ligger på andreplass, med bedre målforskjell enn Slovenia. Avstanden fra Norge og Slovenia opp til gruppelederen er fire poeng. Hviterussland på fjerdeplass er tre poeng bak Norge, men har én kamp til gode.

Dersom Norge taper mot Italia, er Åge Hareides menn bare nummer tre i gruppen med dersom Slovenia tar poeng borte mot Hviterussland. Og med seier til Hviterussland hjemme i neste onsdags «hengekamp» mot Skottland, er Norge plutselig nede på fjerdeplass.

Slik puljen ser ut per i dag, tyder det meste på at Italia sikrer seieren, mens Norge, Slovenia og Hviterussland kjemper om andreplassen. Med tre poeng på Ullevaal i kveld, har imidlertid Norge heng på italienerne, som spiller borte mot Skottland og Hviterussland i sine to neste kamper, før laget avslutter hjemme mot Slovenia og Moldova.

Uansett vil Norge med seier i kveld ha overtaket i kampen om andreplassen. For med oppskriftsmessige (i den grad noe slit finnes i internasjonal fotball) hjemmeseirer mot Skottland og Moldova, og tre poeng mot Italia, vil Norge stå 17 poeng selv med tap borte mot puljerivalene Hviterussland og Slovenia.

51 land fordelt på åtte puljer slåss om de 13 europeiske plassene til neste års VM. I tillegg er vertsnasjonen Tyskland direkte kvalifisert. De åtte puljevinnerne og de to beste toerlagene slåt følge med Tyskland, mens de seks andre toerlagene spiller play off om de siste tre plassene. Det er altså bare to av åtte toerlag som ikke skal til Tyskland.

Gjenstående kamper:
Italia (12 poeng): Norge (b), Skottland (b), Hviterussland (b), Slovenia (h), Moldova (h)
Norge (8 poeng): Italia (h), Slovenia (b), Skottland (h), Moldova (h), Hviterussland (b)
Slovenia (8 poeng): Hviterussland (b), Norge (h), Moldova (b), Italia (b), Skottland (h)
Hviterussland (5 poeng): Slovenia (h), Skottland (h), Moldova (b), Italia (h), Skottland (b), Norge (h)
Skottland (2 poeng): Moldova (h), Hviterussland (b), Italia (h), Norge (b), Hviterussland (h), Slovenia (b)
Moldova (2 poeng): Skottland (b), Hviterussland (h), Slovenia (h), Italia (b), Norge (b)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.