Kan bli i Danmark

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Aalborg vil ikke gi slipp på Kjetil Wæhler.

12.12.11 12:20

Den 35 år gamle landslagsstopperens nåværende avtale med den danske toppklubben utløper sommeren 2012. Det betyr veteranen snart står fritt til å snakke med potensielle nye arbeidsgivere om sin framtid.

I Aalborg har man imidlertid ingen planer om å la en av klubbens aller største profiler forsvinne.

Sportsdirektør Lynge Jakobsen har allerede innledet forhandlinger med Wæhler om ny kontrakt.

- Vi er i dialog med Kjetil, og begge parter har gitt uttrykk for at vi gjerne vil fortsette samarbeidet. Så får vi se om vi ikke kan bli enige om betingelsene også, sier han til nordjyske.dk.

Høstens spiller
Jakobsen er samtidig ikke helt sikker på hvilke lønnsbetingelser han kan tilby sin norske profil.

- Jeg avventer fortsatt å få det endelige budsjettet for 2012, sier han.

Wæhler har selv uttalt at han kan tenke seg å spille fotball så lenge som fem år til. Og sportslig sett holder 35-åringen fortsatt mål så det holder.

Nylig ble han kåret til høstens beste spiller i Aalborg av nordjyske.dk. Lokalavisens reportere deler ut karakterer til lagets spillere etter hver kamp – på en skala fra én til seks.

Wæhlers snitt etter sesongens 19 første kamper er på 3,80 – klart best av samtlige AaB’ere.

Forbilde
- Det overrasker meg ikke at Wæhler ligger på toppen. Han er alltid veldig stabil i sine prestasjoner. Det betyr ikke at han alltid er den beste i den enkelte kampen, men i det lange løp vet man alltid hvor man har ham, sier Lynge Jakobsen.

Sportsdirektøren mener den norske landslagsspilleren er et forbilde.

- Han lever veldig profesjonelt og seriøst, og er på den måten en fantastisk ambassadør å ha i stallen. Også i forhold til de unge spillerne. Jeg ser veldig gjerne at de sammenlikner seg med han, lyder hyllesten.

Aalborg overvintrer som nummer sju i den danske Superligaen. Bare fire poeng skiller opp til FC Midtjylland på tredjeplass.

FC København har 13 poeng til gode på nordjydene. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.