RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan bli seriemester for andre gang

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Mange av Premier League-spillerne har vært ute på vift med sine respektive landslag i løpet av påsken. Til helgen braker fotballsirkuset løs igjen, og Chelsea ligger godt an til tidenes 50-årsjubileum.

Chelsea leder foreløpig den engelske serien med 77 poeng. De har skaffet seg 11 poengs forsprang på tabelltoer Manchester United. Arsenal ligger på tredjeplass med 64 poeng.

Femti år siden sist
Og Blues-supporterne kan glede seg til fortsettelsen. For slik situasjonen på tabellen ser ut nå er det store muligheter for at Chelsea stikker av med seier i Premier League. Og klarer de det, kan de feire 50-årsjubileum. For den eneste gangen Chelsea har blitt seriemestere, var i 1955.

Manchester United har på sin side 15 seriemesterskap. Fire av dem siden 1999. I fjor ble Arsenal seriemester for 13. gang. Toppscorer for Arsenal var Thierry Henry.

Fransk suksess
Og 27-åringen fra Paris har imponert for Arsenal siden han ble hentet fra Juventus i 1999. I sesongen 2001-2002 ble den lynraske spissen toppscorer med 24 mål. I fjorårssesongen gjentok han bedriften med hele 30 mål. Hva inneværende sesong angår, så topper Henry fortsatt toppscorerlisten med 22 mål når det gjenstår åtte kamper.

I fjor ble han kåret til årets spiller for andre år på rad.

Tabeller, statistikk og kampfakta fra Premier League finner du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere