RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan bli vraket som spiss

Foto: Trond Reidar Teigen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Frode Johnsen scoret to mot Aalesund. Nå kan midtstopperplass være neste.

ODD GRENLAND-AALESUND 2-2:

SKIEN (Nettavisen): Søndag reddet Odds hjemvendte sønn, Frode Johnsen, ett poeng for telemarkingene med sine to mål i 2-2-kampen mot Aalesund.

To goalgettermål som beviste at 37-åringen langt fra er for gammel for tippeliganivået.

Men til tross for tre mål av Johnsen og ett av angrepskollega Torgeir Børven hittil i sesongen, er Odd-trener Dag Eiliv Fagermo langt fra fornøyd med sitt eget lags angrepsspill etter fire tippeligakamper.

Nå varsler han endringer på topp.

- Ikke optimalt
- Vi skaper for lite, det fungerer ikke godt nok på den siste tredjedelen av banen. Odd er best med klassiske vinger, konstaterer Fagermo etter kampen mot Aalesund.

Spesielt stortalentet Torgeir Børven har måttet lide under Fagermos bastante 4-3-3-formasjon, som kantspiller i stedet for favorittposisjonen i midten.

Under 0-2-tapet for Strømsgodset for en drøy uke siden var Børven tydelig frustrert over egne prestasjoner. Mot Aalesund på søndag var 19-åringen mer synlig, men hadde heller ikke denne gangen noen stor kamp.

- Er kantposisjonen optimal for Børven sin del, Fagermo?

- Nei.

- Hva er alternativet?

- At han går inn som midtspiss.

- Og skyver Frode Johnsen ut på kanten eller på benken?

- Nei, ikke nødvendigvis. Frode kan spille midtstopper, han, svarer Dag Eilev Fagermo til Nettavisen.

- Ikke bare Børvens ansvar
Selv er Frode Johnsen enig med treneren i at angrepsspillet kan bli bedre i Odd.

- Vi kommer ikke til nok innlegg i det hele tatt. Det er en mangelvare foreløpig, sier den hodesterke spilleren, som mener at unge Børven ikke kan bære ansvaret for det alene.

- Det er ikke bare Børven som skal legge inn, alle skal det. Men det er vi klare over, og det går an å jobbe med det, legger han til.

Både han og trener Fagermo peker på at skadeplagede Mattias Andersson kan være mannen som sørger for at Johnsen får innleggene sine – dersom den hodesterke spissen fortsatt får spille midtspiss, vel å merke.

- En Mattias i form er den kantspilleren vi trenger. I tillegg har vi Erik Midtgarden, som kan fylle den rollen, mener Fagermo.

Skal kjempe om toppscorertittelen
Sant å si er det vanskelig å se hvordan Fagermo kan vrake Johnsen som midtspiss. Mot Aalesund ble 37-åringen kåret til vertenes beste spiller av en lokal jury, og reddet altså det ene poenget for Odd med to scoringer.

- Det er ti ganger bedre enn å tape. Det blir nesten en liten seier når vi ligger under 1-2 så sent i kampen, forklarer Johnsen.

Som trekker på smilebåndet da Aalesunds assistenttrener Kent Bergersen kommer gående forbi og gratulerer ham med de to nettkjenningene.

- De gamle er eldst, vet du, ler Johnsen.

Nå er målet å bli toppscorer i Tippeligaen, sju år etter han ble ligaens mestscorende – den gang som Rosenborg-spiller. Eller?

- Det er jo så mange som hamrer inn 4-5 mål i hver eneste kamp. Jeg får fortsette å score, så teller vi opp målene til slutt, gliser Odd-veteranen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere