Kan Brann reise seg?

Foto: Anette Karlsen (Scanpix)

Brann ble ydmyket borte mot Hødd torsdag og står overfor en tøff bortekamp mot Strømsgodset søndag kveld.

30.09.12 13:57

Sportspills meny søndag:
V75 Solvalla: Vi spiller om 60 millioner
Oddstips 1: Vi dropper Tippeligaen
Oddstips 2: Taper uten Falcao

Dobbel V5 Leangen: Fortsatt best i Trøndelag

Søndagens tippekupong består av fem kamper fra Tippeligaen, seks kamper fra Adeccoligaen og en kamp fra spansk Primera. Bonuspotten vokser og er nå kommet opp i ca 3,4 millioner kroner og utløses til en eventuell alenevinner på fulltidskupongen. Innleveringsfrist er kl 17.55.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Strømsgodset - Brann
Vi starter på Marienlyst i Drammen der kun tre poeng er godt nok for Godset etter Rosenborgs overbevisende 5-2 seier hjemme mot Haugesund fredag kveld. To poeng opp til trønderne for Godset, mens Molde med likt antall kamper ligger ett poeng foran. All den tid Molde har en tilsynelatende enkel hjemmekamp mot Stabæk, må altså Godset vinne for å holde tritt med de to andre tetlagene. men formen er tvilsom i øyeblikket, kun 1-3-2 på de seks siste i Tippeligaen er det ikke gulltakter over. Hjemme på Marienlyst er tallene råsterke 9-2-0.

Sportsklubben Brann fornektet seg ikke og til tross for tidlig 1-0 ledelse i semifinalen borte mot Hødd torsdag endte det med havari og 1-3 tap. Strålende avslutning hjemme mot Rosenborg sist søndag hjemme i Bergen, da Bård Finne snudde kampen for bergenserne i sluttminuttene til 2-1 seier. Vil med seier her kun være fem poeng bak Strømsgodset på tredjeplass, så det er muligheter for topplassering fortsatt. Men 2-2-7 på bortebane skremmer ikke mange.

Alexander Aas er fortsatt ute for drammenserne, men viktige Stefan Johansen returnerer etter karantene. Amin Askar blir ute noen uker til for Brann, ellers må to av de svakeste på Høddvoll (Erik Mjelde og Hassan El-Fakiri) begge sone karantene, uten at det skal ha all verdens betydning.

3-1-0 på de fire siste tilsvarende og bra sjanse for hjemmelaget dette, men Brann kan som kjent aldri avskrives etter dårlige prestasjoner. HU.

2. Hønefoss - Sogndal
Tung periode for Hønefoss som står med 0-3-3 på de seks siste seriekampene. Vesentlige skadefravær må ta sin del av skylden for det. Hang brukbart med borte mot Vålerenga mandag, men det endte med 2-3 tap. Med 30 poeng er det fortsatt sju poeng ned til Sogndal på kvalifiseringsplassen. Har greie 4-5-2 hjemme på Aka Arena. Riku Riski, Rune Bolseth og Mats Andre Kaland er alle ute med skader. Alexander Groven og Joachim Magnussen soner begge karantene.

Livsviktig trepoenger for Sogndal hjemme mot Tromsø sist søndag og dermed er Sogndal tilbake på kvalplassen, all den tid Sandnes Ulf tapte sin bortekamp mot Haugesund. Sogndal stod med svake 0-2-5 på de sju foregående seriekampene før Tromsø-kampen. Azar Karadas ble skadet i den kampen og rekker ikke denne. Lite brukte Ørjan Hopen soner karantene. 2-4-6 er tallene for Sogndal på bortebane.

Det er lite innbyrdes oppgjør mellom lagene. Hjemmelaget sliter med mange fravær og karantener søndag og her synes vi alle utfall er tenkbare. HUB.

3. Molde - Stabæk
Det flyter ikke for Molde for tiden og etter magre fire poeng på de fire siste seriekampene, ble det fortjent semifinaletap borte mot Tromsø onsdag. Likefullt vil laget overta serieledelsen med seier her. Bunnsolide 10-1-0 hjemme på Aker stadion. Even Hovland er ute for resten av sesongen, mens Joshua Gatt, Etzaz Hussain og Magne Hoseth alle er usikre.

Med hjemmetapet mot Fredrikstad sist helg er det nå 10 poeng opp til kvalifiseringsplassen for Stabæk når sju serierunder gjenstår og det ser blytungt ut for Bærumslaget i øyeblikket. Meget svake 2-0-9 på bortebane. Torstein Andersen Aase og Sean Cunningham er ute med skader. Jørgen Hammer er usikker.

Selv om det har kladdet for Molde den siste tiden er det vanskelig å argumentere for annet enn hjemmeseier her. Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende. H.

4. Sandnes Ulf - Odd Grenland
To poeng opp til kvalifiseringsplassen for Sandnes Ulf som ledet både 2-1 og 3-2 hjemme mot Brann i siste hjemmekamp, men endte opp med ett poeng (3-3). Ledet også både 1-0 og 2-1 borte mot Haugesund sist helg, men endte opp med 2-3 tap. Sånt er kostbart i bunnstriden, men uansett har det vært bedring spillemessig for laget i det siste og nykommerne har vært sentrale. 3-4-4 er tallene hjemme i Rogaland. Andreas Ulland Andersen, Andreas Westlye og Bo Andersen er alle fortsatt skadet.

Etter sterke 1-0 seire hjemme mot Brann fjerde sist og borte mot Haugesund tredje sist, skuffet Skienslaget med 1-2 tap hjemme mot Stabæk nest sist. Hadde definitivt fortjent alle poengene hjemme mot serieleder Molde sist helg, men måtte nøye seg med 0-0. Har med sine 29 poeng ikke mer enn seks poeng ned til kvalik og bør ha poeng her for å roe nervene. Troppen meldes skadefri fredag ettermiddag. Middelmådige 4-1-6 på bortebane.

Et aggresivt hjemmelag skal ha et klart favorittstempel i denne kampen og vi har god tro på at Asle Andersens gutter fikser tre livsviktige poeng. HU.

5. Tromsø - Aalesund
Tromsø fornekter seg ikke. Underpresterer på bortebane og leverer varene på hjemmebane. En svak bortekamp mot Sogndal sist søndag endte med 0-1 tap, men hjemme mot Molde i semifinalen onsdag tok et godt Tromsø-lag seg fortjent til finale. Hadde vært med i tetstriden med seier mot Sogndal sist helg, men med 36 poeng er det åtte poeng opp til Godset på tredjeplass nå. Ursterke 8-3-0 hjemme på Alfheim i år. Keeper Marcus Sahlmann er fortsatt ute med fingerskade. Viktige Zdenek Ondrasek soner karantene for tre gule kort.

Aalesund imponerer svært sjelden spillemessig, men har 29 poeng og fortsatt seks poeng ned til Sogndal på kvalik. Gjorde en meget svak hjemmekamp mot Lillestrøm sist lørdag og røk fortjent 1-2. Borte er tallene meget svake 1-4-6. Lars Fuhre, Ole-Christian Rørvik, Christian Myklebust, Fredrik Carlsen og Adam Sellami Honningsvåg er uaktuelle grunnet skader. Forsvarssjef Daniel Arnefjord soner karantene for fem gule kort.

3-0-1 på de fire siste tilsvarende på Alfheim. Det er selvsagt et minus at toppscorer Ondrasek soner karantene, men minst like ille er det at Arnefjord er ute for Aalesund med karantene. Vi har vondt for å se annet enn Tromsø-seier her. H.

6. Alta - Bodø/Glimt
Ti poeng opp til sikker plass for Alta som gikk på et fortjent bortetap mot Ranheim sist helg. Med sju gjenstående serierunder må trolig Alta minst vinne fem av disse for å sikre ny kontrakt og det ser vrient ut. Hjemme i Finnmarkshallen er i det minste to av de tre siste vunnet, men tallene er likevel ikke bedre enn 3-3-5 hjemme totalt. Erik Erlandsen og Sega Ngom er begge langtidsskadd, mens Magnus Nikolaisen igjen er usikker.

Bodø/Glimt står med fire strake hjemmeseire, men samtidig tre strake bortetap og kun to poeng på de fem siste borte. Det er hovedårsaken til at laget ikke er bedre enn nummer seks og således inne på den siste playoffplassen. Åtte poeng opp til Mjøndalen på direkte opprykk når sju serierunder gjenstår. Vieux Sane og Thomas Jakobsen må begge sone karantene søndag, mens Tom Erik Nordberg er skadet.

2-2 endte i et cupmøtet her tidligere i sesongen, mens de to foregående seriemøtene her i Finnmarkshallene har endt 0-1 og 3-3. Vi kan fortsatt ikke stole på Glimt borte og ser ikke bort fra at Alta kan vinne denne. HUB.

7. Ham-Kam - Bærum
1-1-3 på de fem siste for Ham-Kam som ligger på åttendeplass med 34 poeng, dog er det kun tre poeng opp til Ranheim og Bodø/Glimt som begge ligger på playoff. Svært variable 4-2-5 hjemme på Hamar. Vegard Bjerke soner karantene.

Etter to strake trepoengere var det ned på jorda igjen for Bærum hjemme mot meget formsterke Mjøndalen sist helg og bruntrøyene ga seg ikke før det stod 0-3 i målprotokollen. Bærum er nest sist med sine 15 poeng og har ti poeng opp til Hødd på sikker plass. Morten Ruud Irgens ble utvist sist og soner følgelig karantene her. 2-1-8 på bortebane og selv om den ene borteseieren kom sist mot Tromsdalen blir dette verre.

Dersom Ham-Kam ønsker playoff må denne kampen vinnes, men hjemmestatsen er altså ikke den beste. Mot et svakt bortelag bør det likevel gå. H.

8. Mjøndalen - Sarpsborg 08
Toppoppgjør i Mjøndalen mellom Mjøndalen på andreplass og Sarpsborg på tredjeplass. Etter praktfulle 9-4-0 på de tretten siste seriekampene overtok Vegard Hansens elever andreplassen med 3-0 seieren borte mot Bærum sist helg, riktignok med en kamp mer spilt enn Sarpsborg på tredjeplass. 0-3 tapet hjemme mot Sandefjord 24. juni er det eneste tapet hjemme for Mjøndalen i år, etterpå det står laget med 5-1-0 hjemme og 8-2-1 hjemme totalt.

Etter seks strake seire, måtte Sarpsborg se seg slått 3-4 sist de var på reise (mot Bryne). Slo umiddelbart tilbake med 2-1 seier hjemme mot Ullensaker/Kisa sist helg og har altså sju seire på det åtte siste. Ett poeng bak Mjøndalen nå og sju poeng opp til serieleder Start. Sterke 7-1-3 på bortebane.

Det endte 3-1 til hjemmelaget når disse møttes for to år siden. To meget formsterke lag som møtes nå og vi tror alle utfall er mulig her og klarer ikke å skille lagene. HUB.

9. Notodden - Kongsvinger
Ti poeng opp til sikker plass for tabelljumbo Notodden som røk 0-6 i Bodø mot Bodø/Glimt sist søndag. Kun to poeng er tatt på bortebane, hjemme på Notodden er det noe bedre med 4-1-6. Med 0-1-7 på de åtte siste ser det blytungt ut med tanke på ny kontrakt og dette må være absolutt siste sjanse.

tre strake seire for Kongsvinger nå etter den sterke hjemmetriumfen mot Sandefjord sist søndag. Tom Nordlies disipler er på sjuendeplass og har kun to poeng opp til både Ranheim og Bodø/Glimt som i øyeblikket innehar de to siste playoffplassene. Men det er hjemme på Gjemselund laget tar brorparten av poengene sine (7-0-4), på bortebane er ikke tallene bedre enn 4-2-6.

Det spørs om Notodden har ork til dette og formsterke Kongsvinger får et klart tips. Uavgjort gagner ingen av lagene. HB.

10. Sandefjord - Strømmen
Sandefjord stod med råsterke 8-3-0 på sine elleve siste seriekamper før bortemøtet med Kongsvinger sist helg, men røk 0-2 i den kampen. Dermed er det tre poeng opp til Mjøndalen på andreplass og direkte opprykk, når sju serierunder gjenstår. Hjemme i Sandefjord er tallene 5-4-2.

Strømmen er havnet under streken etter 0-3-5 på sine åtte siste seriekamper, men det er kun målforskjellen som skiller til Hødd over streken. Fikk i det minste med seg ett poeng i hjemmemøtet med Bryne sist helg, stod med fire strake tap før den kampen. Moderate 2-3-6 på bortebane.

2-1 endte tilsvarende møte sist sesong og normalt tar Sandefjord denne, men vi registrerer at Sandefjord ikke klarte bedre enn 3-3 i nest siste hjemmekamp mot uhyre bortesvake Notodden og at Sandefjord ikke har en voldsomt sterk hjemmestatistikk. Likefullt tror vi klart mest på Arne Sandstøs utvalgte her. H.

11. Ullensaker/Kisa - Ranheim
Tre strake tap for Ull/Kisa nå, som har fem poeng opp til sjetteplassen og playoff. Ull/Kisa hadde en knallsterk vårsesong, gikk så på en lengre formsvikt før laget fant igjen formen. Det skal også tillegges at motstanden har vært god i de tre siste kampene med blant annet bortekamper mot Bodø/Glimt og Sarpsborg. Brukbare 5-2-4 hjemme på Romerike.

Variable 2-1-2 på de fem siste for Ranheim som fortsatt er inne på playoff med sin femteplass, men Kongsvinger jager kun to poeng bak. Noenlunde like gode borte (5-3-4) som hjemme (5-4-2).

Slett ingen enkel kamp å vurdere dette, men vi tror hjemmebanefordelen blir avgjørende. HU.

12. Osasuna - Levante
Blytung start for Osasuna som står med ett poeng på de fem første seriekampene. Tre av disse kampene er imidlertid spilt på bortebane, og der har aldri Osasuna hatt sin styrke. Tapte 1-2 hjemme mot Barcelona i sin første hjemmekamp, en kamp Osasuna dominerte de første 75 minuttene. Pådro seg da en tåpelig utvisning med ledelse 1-0 og endte opp med 1-2 tap. Ledet også 1-0 hjemme mot Mallorca i forrige hjemmekamp, men måtte nøye seg med 1-1.

Fjorårets sensasjonslag Levante har åpnet med sju poeng hjemme og null poeng borte. Både i hjemmeseieren nest sist mot Espanyol og i hjemmetriumfen sist helg mot real Sociedad sist helg lå laget under. Faktisk 0-2 til pause mot Espanyol, men snudde til 3-2 seier. Også sist helg lå laget under til pause (0-1), men snudde til 2-1 seier. Borte er det blitt 0-2 mot Valladolid og 1-3 mot Malaga.

Osasuna hadde meget sterke 10-6-3 på eget gress i fjor, mens Levante hadde tross sjetteplass ikke bedre enn 5-4-10 på reise og laget har altså tapt begge sine bortekamper denne sesongen.

Nå er det på tide med sesongens første seier for Osasuna som vant tilsvarende opgjør sist sesong med 2-0. Vi garderer ikke. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 30.09.2012 17:55
1. Strømsgodset - Brann H U
2. Hønefoss BK - Sogndal U
3. Molde - Stabæk H
4. Sandnes Ulf - Odd H U
5. Tromsø - Aalesund H
6. Alta - Bodø/Glimt H U B
7. HamKam - Bærum H
8. Mjøndalen - Sarpsborg 08 H U
9. Notodden - Kongsvinger H B
10. Sandefjord - Strømmen H
11. Ullensaker/Kisa - Ranheim H U
12. Osasuna - Levante H

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 30.09.2012 17:55
1. Strømsgodset - Brann H U
2. Hønefoss BK - Sogndal H U B
3. Molde - Stabæk H
4. Sandnes Ulf - Odd H U
5. Tromsø - Aalesund H
6. Alta - Bodø/Glimt H U B
7. HamKam - Bærum H
8. Mjøndalen - Sarpsborg 08 H U B
9. Notodden - Kongsvinger H B
10. Sandefjord - Strømmen H
11. Ullensaker/Kisa - Ranheim H U
12. Osasuna - Levante H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.