Gå til sidens hovedinnhold

Kan David (40) stoppe Rooney?

Går United-stjernen på en ny smell mot Rangers?

Forrige uke var lite hyggelig for Wayne Rooney.

Greit nok, han scoret for England i bortekampen mot Sveits i VM-kvalifiseringen, men da hadde allerede avsløringene om hans kjøp av prostituerte gått verden rundt. I helga ble han så hvilt mot moderklubben Everton - for å slippe den «fryktelige hetsen» han da ville blitt utsatt for.

Tirsdag er Rooney imidlertid tilbake i spill igjen for United, hjemme mot skotske Rangers i Mesterligaen, men denne gangen er det ikke en 21 år gammel jente som kan skape trøbbel. Denne gangen er det Skottlands beste spiller forrige sesong, 40 år gamle David Weir, som skal stoppe ham.

Her hjemme er nok Weir mest kjent for sine mange år som Everton-spiller, men han har fått et nytt fotballiv i nord etter at han forlot David Moyes og Liverpool-traktene i 2007.

Bedre og bedre
Midtstopperen var da 36 år gammel, og startet med en seksmånederskontrakt i januar 2007. Han likte seg imidlertid godt både på og utenfor banen, og fikk raskt tilbud om en ny ettårskontrakt. 37-åringen spilte så over 60 kamper i en sesong som endte med seier i begge de skotske cupene.

Men det skulle bli bedre.

Året etter, like før han fylte 39 år, ble han utnevnt til Glasgow-klubbens nye kaptein, og sesongen endte med seier både i serie og cup. Og selv om Rangers «kun» ble seriemestere forrige sesong, så endte faktisk 2009/10-sesongen enda bedre for Weir selv. Han ble nemlig kåret til årets spiller både av de skotske spillerne og journalistene.

Han ble tildelt trofeet tre dager før han fylte 40 år.

Tidenes eldste
For to uker siden gjorde han så comeback på landslaget, 40 år og 116 dager gammel, og med tidenes eldste landslagsspiller på laget fikk skottene til slutt en bra start på EM-kvalifiseringen. Det åpnet med 0-0 borte mot Litauen, og etter et sent overtidsmål mot lille Liechtenstein ble de så slått 2-1 på hjemmebane.

Men Litauen og Liechtenstein er én greie.

En hissig Wayne Rooney er noe annet.

Faktisk har de to også spilt sammen. Weir spilte nemlig for Everton da Rooney debuterte for dem bare 16 år gammel.

Og om Weir ikke skulle klare å få tak i Rooney under selve kampen, så er det noe han, eller rettere sagt de fire ungene hans, ønsker etterpå.

- Rooneys trøye. Det er den de ønsker. Alle sammen. Men det der tenker jeg kun på om vi klarer å få med oss et ok resultat, sa veteranen på mandagens pressekonferanse.

Følg Manchester United-Rangers og de andre Mesterliga-kampene direkte fra 20.45 i Nettavisens livesystem.

Spill direkte på langoddsen her:

HTML EMBED
Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken