Kan del Bosque løfte Liverpool?

Foto: Montasje/Scanpix

Liverpools Brendan Rodgers kan møte supertreneren når det måtte passe.

08.07.12 12:14

Liverpool-manager Brendan Rodgers er kjent for sin pasningsorienterte spillestil, og sjarmerte mange med sin forrige klubb Swansea.

Waliserne rykket opp til Premier League før forrige sesong og under Rodgers' ledelse klarte klubben en meget solid 11.-plass i den engelske toppdivisjonen.

Nordiren har aldri lagt skjul på at han har latt seg inspirerer av spansk fotballfilosofi, og at spesielt Barcelona og Josep Guardiola har vært et forbilde for ham.

Liverpool-manageren har flere ganger vært i Spania for å lære av de han ser opp til, og har bygd opp mye av taktikken sin etter det han har lært der.

Møte med del Bosque
Som ung brukte Rodgers mye tid i byer som Barcelona, Sevilla og Valencia for å lære fotball. Han har også vært i Nederland for å hente inspirasjon.

KONKURRANSE: Vinn billetter til OL i London

Det er derfor sikkert en fjær i hatten for manageren at han nå igjen har blitt invitert til Spania for å treffe selveste Vicente del Bosque.

Spanias landslagstrener er blant de mest suksessrike i historien og er også den eneste treneren som har vunnet både VM, EM og Champions League i karrieren.

Det er The Mirror som søndag skriver at Rodgers har en åpen invitasjon til Spania for å møte del Bosque. Avisen skriver videre at nordiren gjerne vil hente nye ideer fra del Bosque.

39-åringen skulle opprinnelig besøke det spanske landslaget før sommerens EM-sluttspill, men måtte avlyse fordi han var i forhandlinger med Liverpool om jobben der.

Nå som EM er over, og Spania gikk til topps i mesterskapet, skal Rodgers fortsatt være velkommen til å besøke den 61 år gamle del Bosque for å diskutere fotballfilosofi.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Scanpix/AFP

- Elsker å snakke
Dette er trolig godt nytt for Liverpools eiere, Fenway Sports Group, som valgte Rodgers fordi de ønsket at klubben skulle spille en mer underholdende og offensiv fotball.

- Det er selvfølgelig vanskelig å finne en passende dato akkurat nå, men Brendan har altså en åpen invitasjon til å komme på besøk til del Bosque, sier en kilde nær Rodgers.

- Jeg er sikker på at han vil dra nytte av denne muligheten på ett eller annet tidspunkt. Brendan elsker å snakke med folk, spesielt folk med suksess, sier kilden til Mirror.

Rodgers, som snakker flytende spansk, kjenner del Bosque fra før. De møttes på den tiden 61-åringen var ungdomstrener i Real Madrid, og Rodgers det samme i Reading.

Gjennom en felles venn skal de to ha kommet i kontakt med hverandre igjen.

Rodgers tok over som Liverpool-sjef tidligere i sommer, og har enn så lenge forholdt seg rolig på overgangsmarkedet.

Gylfi Sigurdsson var lenge et alternativ for nordiren, men han valgte Tottenham. Søndag skriver The Mirror at Rodgers nå har sett seg ut Fulhams Clint Dempsey som en kandidat.

Bellamy og Cole
Amerikaneren har imponert for londonklubben i flere år, og scoret 17 mål i ligaen forrige sesong. Dempsey kan også bekle flere posisjoner på banen, noe Rodgers liker.

Den ferske Liverpool-sjefen ønsker også å beholde hurtigtoget Craig Bellamy, som har blitt koblet med en overgang til moderklubben Cardiff.

- Jeg har hatt positive samtaler med Craig. Det var fint å møte ham, og få høre hva han tenker, sier nordiren.

- Craig er en stor Liverpool-fan og elsker klubben. Jeg liker intensiteten hans, arbeidskapasiteten hans, og vil gjerne at han blir værende her, sier Rodgers til Liverpool Echo.

En annen som kan få en ny vår under Rodgers er «glemte» Joe Cole. Midtbanemannen var på lån i franske Lille forrige sesong, der han gjorde sine saker bra.

- Jeg ønsker ikke å dra fra Liverpool uten å ha hatt suksess der. Jeg har hatt suksess i West Ham, Chelsea og Lille, og vil ikke bli husket som en flopp i Liverpool, sier han til talkSport.

- Jeg dro til Liverpool på grunn av at det er en fantastisk klubb. Det mener jeg fortsatt, og jeg vil hjelpe klubben med å ta nye skritt i riktig retning, sier Cole.

Liverpool serieåpner borte mot West Bromwich Albion 18. august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag