Gå til sidens hovedinnhold

Kan England klare det med uavgjort?

Ja, faktisk, og loddtrekning kan bli redningen. Sjekk hvordan her.

Kampen England MÅ vinne, er det blitt sagt. Vel, i praksis er det nok riktig, men i teorien kan England ta seg videre også med uavgjort.

Avslutningskampene i gruppe C klokken 16.00:

Slovenia – England
Nelson Mandela Bay Stadium, Port Elizabeth

USA – Algerie
Loftus Versfeld Stadium, Pretoria

La oss se på forutsetningene i VM gruppe C:
Tabellen ser du til høyre.

Slovenia er videre med seier eller uavgjort mot England. De går også videre med tap dersom USA og Algerie spiller uavgjort, eller med ettmålstap hvis Algerie slår USA med ett mål og ikke står med flere scorede mål sammenlagt til slutt.

USA er videre med seier mot Algerie, og også mest sannsynlig med uavgjort dersom England ikke slår Slovenia.

England er videre med seier mot Slovenia, men kan også gå videre på bekostning av USA med uavgjort, dersom også USA og Algerie spiller uavgjort. Da får USA og England begge tre poeng og lik målforskjell, og antall scorede mål blir avgjørende.

Da ligger USA best an, med 3-3 i målforskjell mot Englands 1-1 foran tirsdagens kamper. England må altså spille en målrik uavgjortkamp, minimum 3-3, mens USA bare klarer 0-0. Da er England videre uten å ha vunnet en kamp.

Med 0-0 mellom USA og Algerie og 2-2 mellom England og Slovenia står USA og England helt likt med 3 poeng og 3-3 i målforskjell. De er også likt på innbyrdes oppgjør, og da gjenstår faktisk bare loddtrekning.

Det er også av betydning for England å helst vinne stort. Hvis USA også vinner sin kamp vil de to lagene ende på samme poengsum, og målforskjellen vil avgjøre hvem som blir gruppevinner.

Toeren i gruppa vil trolig møte Tyskland i åttendedelsfinalen, gitt at Tyskland slår Ghana senere onsdag. Toeren vil trolig «slippe unna med» Serbia eller Ghana.

Algerie er heller ikke ut av dansen, men må vinne mot USA for å ha en sjanse. Gjør de det, er det bare engelsk ettmålsseier mot Slovenia som kan ødelegge. Vinner Algerie selv eller England eller med to eller flere mål, vil Algerie gå forbi Slovenia og USA og knipe andreplassen i gruppa.

Sportspill.no: Engelsk VM-exit er godt betalt

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken