RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan få 11 millioner i bot

Foto: STRINGER/ARGENTINA (Reuters)
Sist oppdatert:
Carlos Tevez kan få hard straff for arbeidsnekt.

Torsdag får trolig Manchester Citys argentinske stjerneangriper dommen etter at han angivelig nektet å bli byttet inn i Mesterliga-oppgjøret mot Bayern München for to uker siden.

Klubben er i ferd med å avslutte etterforskningen av det som foregikk på innbytterbenken på Allianz Arena. Klubbens HR-avdeling og juridiske rådgivere har avhørt Tevez, lagkameratene på benken og støtteapparatet for finne ut hva som egentlig hendte.

- Ferdig i klubben
Manager Roberto Mancini har antydet at Tevez er ferdig i klubben, og han skal ha fått støtte fra sentrale aktører hos klubbens arabiske eiere.

Å kansellere spillerens kontrakt, som er verdt 200.000 pund i uka, er et av alternativene klubben har. Men Telegraph mener at en bot på seks ukelønner og salg av spilleren i januar er en mer sannsynlig straff.

Seks ukelønner tilsvarer 1,2 millioner pund, eller nesten 11 millioner kroner.

Tevez har vært hjemme i Argentina den siste uken, etter at City suspenderte ham midlertidig i to uker mens saken ble etterforsket.

- Jeg var klar
Men hva skjedde egentlig på benken da Mancini ville bytte inn Tevez? Manageren selv hevder at Tevez nektet å gå på banen, og uttalte følgende til Sky Sports etter opptrinnet:

- Jeg kan ikke akseptere at denne ene spilleren nekter å gå på banen.

Tevez selv avviser at han skal ha nektet å spille.

- Jeg hadde varmet opp og var klar til å spille. Dette er ikke det rette tidspunktet å gå spesifikt inn på detaljer om hvorfor det ikke skjedde, men jeg vil si at jeg aldri nektet å spille, sa han.

Men han hadde tidligere antydet at han ikke følte seg i form, og at han derfor ikke ønsket å gå utpå. Argentineren tror at språkforvirring kan ha bidratt til den pinlige episoden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere