*Nettavisen* Sport.

Kan få Ronaldinho billig

Foto: REUTERS/Albert Gea (SPAIN) (Scanpix)

Ronaldinho kan bli Chelsea-spiller for «skarve» 155 millioner kroner.

27.09.07 09:50

Ronaldinho har lenge blitt koblet til Chelsea, men selv ikke Roman Abramovitsj har ønsket å betale de svimlende 948 millioner kronene som er klausulen som kan kjøpe brassen ut av kontrakten med Barcelona.

Men nå viser det seg at han kan bli veldig mye billigere dersom Chelsea venter frem til sommeren.

155 millioner
Da har Ronaldinho vært i Barcelona i fem år og under Fifas reglement kan han da forlate den katalanske storbyen for 155 millioner kroner.

Fifa-reglene sier nemlig at en spiller som har vært fem år i en klubb, kan kjøpe seg fri ved å betale det han vil tjene ut kontraktstiden sin.

Chelsea får i hvert fall kamp av Milan om underskriften til 27-åringen.

Avviser ikke Barca-exit
Ronaldinhos storebror og agent Roberto De Assis er kryptisk når han blir spurt om det har vært kontakt mellom superstjernen og andre klubber.

- Om det er kontakt med Milan eller Chelsea? Det er godt kjent at jeg har et godt forhold til mange mennesker og at vi snakker om flere ulike spillere. En spiller som min bror fanger interessen til de største klubbene. Om han kan komme til å forlate Barca? I fotball skjer alt så fort. Han har et idyllisk liv i Barcelona, men jeg kan ikke si at han aldri vil flytte, sier De Assis ifølge The Sun.

Real Madrid på banen
Barcelona-ledelsen gjør alt de kan for å forhindre at Ronaldinho forsvinner. Men nå er også erkerivalen Real Madrid kommet på banen.

- Dersom det er en liten mulighet for at Ronaldinho vil flytte på seg, så vil vi være med. Han vil få plass på alle lag, sier sportsdirektør Predrag Mijatovic.

De største klubbene i Europa har en «gentlemen's agreement» om ikke å utnytte seg av Fifa-regelen, men i kampen om en av verdens aller beste spillere blir fort lovnader en ting og handling en helt annen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.