RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan gå uker før Ødegaard får debutere

MÅ GODKJENNES: Det kan ta tid før Martin Ødeaard får spille en offisiell fotballkamp igjen.
MÅ GODKJENNES: Det kan ta tid før Martin Ødeaard får spille en offisiell fotballkamp igjen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
16-åringen må vente på klarsignal fra FIFA

Det kan gå flere uker før Martin Ødegaards overgang til Real Madrid blir endelig godkjent av FIFA, melder Aftenposten.

16-åringen kan ikke debutere for storklubbens B-lag, Castilla, før overgangen har vært gjennom papirmølla hos Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Det kan vise seg å ta tid på grunn av et strengt regelverk for å hente spillere under 18 år.

– Det varierer fra sak til sak hvor lang tid det tar. Det går nok fort en uke eller to, det kan variere. Det eneste det betyr er at Ødegaard ikke kan delta i en obligatorisk kamp. Han vil kunne trene, men han spiller ikke i helgen, opplyser Kristian Skjennum i Norges Fotballforbund til Aftenposten.

Han er fagansvarlig for overganger i NFF. Der Real Madrid venter på å få Ødegaard spilleberettiget, venter fotballforbundet her hjemme på papirene for stortalentets overgang fra Strømsgodset til den spanske mesterligavinneren.

Ødegaard var torsdag på sin første trening som Real-spiller. Bilder fra treningsfeltet viste nordmannen i aksjon sammen med profiler som Gareth Bale, Karim Benzema og Toni Kroos. 

– Fint at Martin Ødegaard var en del av treningen i dag. Et stort talent og en fin fyr, skrev Bale på Twitter torsdag kveld.

Waliseren la også ut et bilde av at han holder rundt Ødegaard.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere